Under Fylkeskulturkonferansen torsdag, ble Oppland fylkeskommunes arbeidsstipend delt ut av fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

Oppland fylkeskommunes arbeidsstipend går til etablerte kunstnere og kunstnerstipendet til unge kunstnere i etableringsfasen.

Oppland fylkeskommunes arbeidsstipend skal gi stipendmottakerne mulighet til å arbeide med større kunstprosjekter, utvikle sitt kunstneriske uttrykk eller å eksperimentere med nye uttrykk.

Dansekunstner Ella Fiskum fra Eina i Vestre Toten, fiolinist Ragnhild Hemsing fra Aurdal i Nord-Aurdal og visekunstner Pål Moddi Knutsen fra Senja, bosatt i Lillehammer, har fått tildelt arbeidsstipend for etablerte kunstnere. Hvert av stipendene er på 200 000 kroner.

 

Det ble også det ut to stipend, hvert pålydende 50 000 kroner til unge Opplandskunstnere. Billedkunstner og musiker Sebastian Rusten (30) bosatt i Lillehammer og filmskaper Ingrid Stenersen (30) fra Hadeland, bosatt i Lillehammer, har fått tildelt stipend for unge kunstnere i etableringsfasen. Hvert av stipendene er på 50 000 kroner.

Stipend for unge kunstnere har som formål å støtte unge profesjonelle kunstnere som er bosatt eller som har som hensikt å etablere seg i Oppland.

Juryen har bestått av: Hallfrid Velure, Trond Eklund Johansen, Thomas Bjerke, Janeke Meyer Utne, Kyrre Dahl.