Tema for Hemsingfestivalen 2018 er «Lokalt og universelt» og går av stabelen i Aurdal i Valdres 21.–25. februar.

Intimt

Hemsingfestivalen byr denne gangen på 15 konserter og arrangement fordelt over fem dager med spennende internasjonale artister som Henning Kraggerud, Goldmund Quartet, Alexey Stadler, Eivind Holtsmark Ringstad og Stephan Koncz. Mantraet til kammermusikkfestivalen som ble etablert av musikersøstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing for fem år siden, er som vanlig intime møter med stor musikk.

– Hemsingfestivalen er en intim festival med klassisk musikk og innslag av folkemusikk der det nære møtet mellom publikum og artistene skaper en helt spesiell opplevelse. Årets tema lokalt og universelt oppsummerer programmet og musikerne. Vi jobber mye både nasjonalt og internasjonalt, og vi synes det er spesielt flott å kunne invitere dyktige musikere «heim» til oss i Aurdal. Ragnhild og jeg har også lyst til at bygdefolk og tilreisende skal få oppleve de dyktige kollegaene våre som spiller på de største scener rundt om i verden, sier kunstnerisk leder Eldbjørg Hemsing. 

Variert

– Det blir ellers tilrettelagt for en festival-løype hver dag for publikum som vil ha med seg mest mulig. Her blir det varierte opplevelser fra kveldskonsertene med kammermusikk i Aurdal kirke og i Frikar-Smia til foredrag, mat og musikk, kanefart og konsertquiz. Og vi ønsker å trekke fram Musikksporet-konsertene i fjellkirka på Aurdalsåsen fredag og lørdag, der en kan kombinere skitur og konsert. Vi har til og med lagt opp til en skitur med egen guide fra festivalhotellet vårt Nythun Høyfjellstue til disse konsertene. Ellers gleder vi oss til å oppleve Frode Fjellheim sin konsert FUNN på konserten «I kveldsetun» i Aurdal kirke, og den fantastiske sopranen Adrian Angelico som blant anna skal opptre med Valdres Kammerkor, sier Eldbjørg Hemsing før storesøster skyter inn:

– Eldbjørg og jeg ønsker å gi noe tilbake til bygda og dalføret Valdres, og å kunne skape noe til glede for alle. I tillegg er det viktig og hyggelig for oss å samarbeide med nære aktører og lokale bedrifter, og å kunne skape noe sammen, sier festivalsjef og kunstnerisk leder Ragnhild og fortsetter:

– Vi har med oss en fantastisk flott frivillig-gjeng på rundt 50 personer. De gjør en kjempestor innsats og er med på å gjøre det mulig å gjennomføre alt som er planlagt i festivaluka. Vi er stolte av neste års program, og vi ønsker velkommen til vinterfestival i februar, sier Ragnhild Hemsing.