Innlandsjakt på Snekker Andersen

JULETEATER: Marie Beater Rise, daglig leder ved Prøysenhuset, og regissør Helena Wik, gleder seg til å sette opp «Snekker Andersen og Julenissen».

JULETEATER: Marie Beater Rise, daglig leder ved Prøysenhuset, og regissør Helena Wik, gleder seg til å sette opp «Snekker Andersen og Julenissen». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til jul setter Prøysenhuset igjen opp «Snekker Andersen og Julenissen». Regissøren håper forestillingen får skuespillere fra hele Innlandet.

DEL

Prøysenhusteateret gjentar suksessen fra i fjor, og setter opp «Snekker Andersen og Julenissen» ute ved Prøysenhuset. Nå søker de etter skuespillere og inviterer til audition for barn, ungdom og voksne – amatører og profesjonelle – tirsdag 4. og onsdag 5. september.

– Vi ønsker at «Snekker Andersen og Julenissen» skal bli en signaturforestilling for Prøysenhuset, som setter både oss og Ringsaker på kartet. Forestillingene i fjor ble en stor suksess, og vi er helt sikre på at årets «Snekker Andersen og Julenissen», med ny regissør og nye skuespillere, vil bli en publikumsmagnet både lokalt og nasjonalt, sier daglig leder ved Prøysenhuset, Marie Beate Rise.

Fra hele regionen

Manus og musikk bygger på filmen som kom ut i 2016. Helena Wik er hentet inn som regissør. Hun er fra Trøndelag, nå bosatt i Gudbrandsdalen. Helena har erfaring både som skuespiller og regissør, driver sitt eget teaterkompani og har jobbet for bla. Det Kongelige Teater, Den Nationale Scene og Bergen Nasjonale opera - og har blant annet vært regiassistent i Peer Gynt på Gålå.

– Jeg håper vi kan få skuespillere, både profesjonelle og amatører, fra hele innlandsregionen, sier Wik.

Mange roller

Hun gleder seg til å sette sitt eget preg på «Snekker Andersen og Julenissen».

– Jeg kan røpe så mye som at enkelte av skuespillerne vil få på seg skøyter på bena, at vi tilfører stykket «nisseånder» og hele forestillingen får et tilsnitt av teaterformen «commedia dell'arte», sier regissøren, og legger til at Prøysenhusteateret er en viktig arena der profesjonelle og amatører får jobbe sammen, sier hun.

Disse rollene skal fylles:

1) Snekker Andersen, fru Andersen og Julenissen. Her søkes det etter profesjonelle skuespillere, fortrinnsvis fra Hedmark/Oppland.

2) Tre nisseunger og tre snekkerbarn i alderen 7-14 år.

3) Et ensemble på seks til ti ungdommer i alderen 13-18 år. Disse skal fylle flere ulike roller sammen. Vi oppfordrer spesielt gutter om å bli med.

4) Fire voksne som kan spille nissemor, gamle nissefar, bestefar og bestemor. Dette er amatørroller.

Premieren blir lørdag 1. desember, Deretter er det forestillinger søndag 2., lørdag 8., søndag 9., lørdag 15. og søndag 16. desember.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken