Far og sønn sammen på Prøysen-scena igjen

FÅTT FOT: Lars Engen Nordahl og sønnen Mattis Olimstad Nordahl har fått smaken på skuespillerlivet. Her sammen med Monica Rylander som var ansvarlig for sommerens oppsetning «Emil i Lønneberget».

FÅTT FOT: Lars Engen Nordahl og sønnen Mattis Olimstad Nordahl har fått smaken på skuespillerlivet. Her sammen med Monica Rylander som var ansvarlig for sommerens oppsetning «Emil i Lønneberget». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I desember blir det gjensyn med Alf Prøysens kjente julefortelling «Snekker Andersen og julenissen» i Kusvea ved Prøysenstua. På rollelista finner vi flere fra den riktige sida, blant annet Lars Engen Nordahl og sønnen Mattis Olimstad Nordal fra Raufoss.

DEL

Verken snø eller scenografi er på plass på spillplassen ved Prøysenhuset, men skuespillerne er i full gang med prøver. Forestillingen har premiere 1. desember og regissør Helena Wik har klokkertro på at det blir en suksess:

– Vi har fått med oss et sterkt og lekent ensemble. Skuespillerne ler og har det gøy, samtidig som de tørr å utforske de mindre lystige tankene som kan komme i jula, både for barn og voksne, sier regissøren som røper at årets oppsetning går mer i dybden på historien om Snekker Andersen og Julenissen og deres familier. Lykke, sorg, spenning og savn går ofte hånd i hånd, men hva er det viktigste når alt kommer til alt? Svaret skal Wik og hennes ensemble forsøke å gi publikum som kommer til Kusvea i desember. Hun lover også en god dose magi.

På rollelista finner vi både profesjonelle skuespillere og amatører. De voksne hovedrollene bekles av Lars Henrik Aarnes og Andrea Haave som herr og fru Andersen. For årets snekker blir det ekstra utfordrende med dialekten siden han kommer fra Rogaland.

– Ja, det skal jeg ærlig innrømme. Men jeg har hatt en del dialektoverganger gjennom min karriere, så jeg vet at det går an hvis man tar det på alvor og jobber hardt. Heldigvis har vi med oss mange lokale som kan korrigere meg når det går over stokk og stein. Målet mitt er at ingen skal kunne høre at jeg ikke er fra Ringsaker, men nå som «alle» vet at jeg er rogalending, spørs det, sier Aarnes.

Det blir som nevnt flere lokale fjes å se denne gangen. Mattis Olimstad Nordahl (8) spiller nisseunge, mens faren Lars Engen Nordahl fra Raufoss har fått rollen som postmann. Disse to sto på samme Prøysen-scene i sommer, da i den livlige forestillingen om Emil i Lønneberget. Siv Elin Oterhals fra Gjøvik spiller selveste Nissemor, Frode Taraldsen fra Brandbu spiller Gamlenissen mens Gustav Furru (Gjøvik), Erik Furru (Gjøvik) og Marie Isabel Oterhals (Gjøvik) garantert vil more publikum som vetter.

Det er Prøysenhusteateret som setter opp «Snekker Andersen og Julenissen», og både manus og musikk bygger på filmsuksessen fra 2016 med samme navn. Premieren blir lørdag 1. desember og det er lagt opp til seks forestillinger.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags