Prisvinnende dåpskjoler

Ann Therese Ekeren Skari (t.h.) fikk bygdeutviklingsprisen av leder for juryen , fylkesordfører Gro Lundby.

Ann Therese Ekeren Skari (t.h.) fikk bygdeutviklingsprisen av leder for juryen , fylkesordfører Gro Lundby. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Ann Therese Ekeren Skari er tildelt Bygdeutviklingsprisen for sin satsing på dåpskjoler hjemme på Nordre Aschim.

DEL

Siden 2003 har Ann Therese Ekeren Skari produsert dåpskjoler og tilbehør. De første årene foregikk både sying og salg i hovedhuset. Men i mai 2008 åpnet Skari dørene til den nyoppussede smia hjemme på Nordre Aschim, hvor hun da hadde etablert både systue, salgslokaler og dåpskjolemuseum under forrestningsnavnet Dåpstradisjon.

Under en tilstelning i Øyer onsdag kveld ble en intetanende Ann Therese Ekeren Skari tildelt Bygdeutviklingsprisen for Oppland av fylkesordfører Gro Lundby. Prisen er på 50.000 kroner.

Juryen sier følgende i sin begrunnelse: «Forretningsideen er unik og nyskapende. En er ikke kjent med tilsvarende virksomheter.

Ann Therese Ekeren Skari har skapt sin egen arbeidsplass der gårdens ressurser blir utnyttet med et nytt og annerledes forretningskonsept. Historien om dåp og dåpstradisjon blir formidlet samtidig med at gamle håndarbeidstradisjoner blir holdt i hevd for nye generasjoner.

Ann Therese Ekeren Skari står også for arrangementet Damene på gården som har fått stor oppmerksomhet og omtale i media både lokalt og nasjonalt. Gjennom sitt engasjement og vilje til å videreutvikle seg, har hun vist at hun er en viktig ressurs for husflids- og håndarbeidsmiljøet i Oppland.»

Juryen har i tillegg til Lundby bestått av landbruksdirektør Anders Prestegarden hos Fylkesmannen, leder Trond Ellingsbø i Oppland Bondelag og direktør Torunn Aass Taralrud i Innovasjon Norge Oppland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags