Nå kan du høre OAs nye podkast: – Mye latter og mimring om hockeysveiser

SETTER OPP: Blokk og blyant byttes ut med mikrofoner og kabler når Oppland Arbeiderblad i dag lanserer podkasten «Backstage» med Frode Hermanrud (t.v.) som programleder. Hans Esben Gihle er spent, men glad første gjest ut.

SETTER OPP: Blokk og blyant byttes ut med mikrofoner og kabler når Oppland Arbeiderblad i dag lanserer podkasten «Backstage» med Frode Hermanrud (t.v.) som programleder. Hans Esben Gihle er spent, men glad første gjest ut. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I samspill med morgenkaffen er det få ting som slår et rykende ferskt eksemplar av Oppland Arbeiderblad. Fra og med torsdag får du spennende historier og muntre øyeblikk fra lokalavisa mens du kjører bil eller er ute og jogger også.

DEL

Med «Backstage» tar med andre ord Oppland Arbeiderblad steget inn i podkast-verdenen! Men hva i all verden er en podkast? Kort og enkelt fortalt er det en lydfil som publiseres på en internettside, i vårt tilfelle helt gratis på oa.no.

Levende lyd

«Backstage» er altså navnet på OAs aller første podkast, og som tittelen kanskje avslører vil lyden som kommer ut av høyttalerne eller øretelefonene stamme fra distriktets kulturpersonligheter – i begrepets videste forstand!

Det er Oppland Arbeiderblads kulturjournalist Frode Hermanrud som er ansvarlig for nysatsingen.

– Som gammel nærradiomann er det jo stor stas å være den første i Oppland Arbeiderblad som lager podkast! For det er noe spesielt med å høre folk snakke sammen på radio og en podkast føler jeg har mye av det klassiske radioelementet i seg. Særlig i en samtale-pod som «Backstage» der formålet er at gjesten er den som skal skinne og snakke mest, sier Hermanrud. Han mener en av fordelene med å presentere intervjuer i form av levende lyd, er at på den måten får de som hører på servert historiene fra dem som har opplevd det og ikke minst høre de fortelle om det med egne ord i en (i så langt det lar seg gjøre) uklippet live-samtale.

Hør podkasten her!  Du får også muligheten til å laste ned episoden til din smarttelefon. Du kan også høre den i Souncloud. Backstage kommer også snart på iTunes.

Avslappet

I «podden» møter vi og ikke minst lytteren gjestene i en mildt sagt avslappet atmosfære. Første gjest ut er showaktuelle Hans Esben Gihle som ved siden å ha suksess som artist på egen hånd i over 20 år også har vært en av de ledende stemmene i Oslo Gospel Choir.

– Det blir mye latter og mimring om hockeysveiser og konfirmasjonsdresser, men den blide totningen har opp igjennom årene måttet kjempe mot mørke og destruktive krefter. Gihle er en kar som «bjuder på», sier Frode Hermanrud, som kommer til å presentere nye episoder av «Backstage» med 14 dagers mellomrom.

TETT PÅ: I en podkast kommer man tettere på personene enn under et «vanlig» avisintervju.

TETT PÅ: I en podkast kommer man tettere på personene enn under et «vanlig» avisintervju. Foto:

Tettere på

Også ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad, Erik Sønstelie, er begeistret over nyvinningen.

– Dette er kjempemoro. Jeg er spent på hva brukerne sier, sier Erik Sønstelie. Han mener at en av oppgavene Oppland Arbeiderblad som lokalavis har, er å la brukerne møte mennesker.

– Med denne podkasten gjør vi det. Vi håper å komme nærmere og tettere på kulturprofilene våre, sier Sønstelie og fortsetter:

– En av podkastens styrkeer er at den er så personlig, den går rett i øret ditt. Samtidig kan du gjøre andre ting. Jeg tror det er hovedgrunnene til at formatet er voksende. I podkasten er det kanskje rom for en litt mer uhøytidelig ramme enn når vi ellers intervjuer kulturpersonlighetene. Jeg er spent på om vi dermed får vite nyte ting og ta del i gode historier som vi ellers ikke har, sier radaktøren entusiastisk.

 – Så ros til Frode og gjengen som har fått dette til. Lykkes vi, kan leserne forberede seg også på flere podkaster i tiden som kommer, frister Erik Sønstelie.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags