Paus med Paus åpner ny musikkserie på Gjøvik

Tora Augestad kommer til Friscena med ny musikk til tekster av Ole Paus.

Tora Augestad kommer til Friscena med ny musikk til tekster av Ole Paus. Foto:

Av
DEL

InnsendtSøndag kveld har nyMusikk Innlandet sin første konsert på Friscena på Gjøvik kino & scene. NyMusikk Innlandet er en interessorganisasjon og konsertarrangør i samtidsmusikkfeltet, og konserten søndag kveld er med Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett som fremfører helt nye sangtekster av Ole Paus i et burlesk konsertprogram med ny musikk av Marcus Paus og Daniel Kjellesvik.

Marcus Paus’ verk "Ingenting forsvinner," med nye tekster av Ole Paus, er like deler gravskrift, bekjennelse, bønn og trussel.

Daniel Kjellesviks verk «Det er over» tar for seg flere av Ole Paus’ kjente sanger, blant annet Damen i dalen, Merkelige Mira og Bror. Ved å sette disse tekstene inn i et musikalsk landskap som spenner fra fritonal samtidsmusikk til barokk og opera, åpnes det for helt nye tolkningsrom.

Fra sakrale messinghymner til vulgær cabaret-musikk, fra humoristiske resitativer til mørk og alvorsstemt skjønnsang. Opplev Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett formidle Ole Paus’ tekster slik du aldri før har hørt dem!

Tora Augestad, mezzosopran
NyNorsk Messingkvintett
Ole Paus, tekstforfatter
Marcus Paus, komponist
Daniel Weiseth Kjellesvik, komponist

Artikkeltags