Terningkast 5: PAAL FLAATA Bless Us All – Songs By Mickey Newbury

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Blue Mood Records/Musikkoperatørene

DEL

Med et ru og levd Johnny Cash-uttrykk på omslagsbildet, forteller Paal Flaata at han er ferdig med fargerike Nashville-kostymer og pensang. På forgjengeren, Wait by the fire – songs of Chip Tyler, viste Flaata at han endelig var klar til å forlate Midnight Choir-skuta og heller bruke tid og krefter på å grave seg ned i de klassiske amerikanske låtskriverne. På Wait by the fire nådde nok vokalisten en litt annen lyttergruppe enn den tradisjonelle Flaata-lytteren. Nå traff han kjennere av den ekte countrymusikken – lyttere som heller hører på Merle Haggard enn Keith Urban.

Bless us all blir derfor en naturlig oppfølger til Walk by the fire, men denne gangen graver han dypere og skreller av klarlakken og skallene som gjør sangene mer tilgjengelige men uten å miste nerven i sangene.

Sammen med sin faste produsent og pianist Gøran Greni har Paal Flaata laget et album som syder av gospelklang og countrymusikk. Grepet med å «svulstiggjøre» de siste refrengene, som på The future's not what it used to be, er også med på å gjøre sangene både mer troverdige og newbury-ske.

Men det er naturligvis Paal Flaata som puster liv sangene. Det som gjør lytteopplevelsen ekstra spennende, er at han denne gangen ikke er «så mye» Paal Flaata! Stemmeleiet er lavere og han fordeler smart styrken i stemmen der han høres ut som en blanding av Chris Isaak og Morten Harket.

Bless us all er rolig og harmonisk i uttrykket, men Flaatas måte å uttrykke sangene på, gjør likevel at vi skjønner hvorfor Mickey Newbury i sin tid ble sett på som en særing i låtskivermiljøet i Nashville. Sunday morning coming down hadde ikke vært rare greiene uten at Newbury hadde gått opp løypa først. Albumets kjendis er An american trilogy som tilhører Elvis Presley. Punktum. Paal Flaata gjør klokelig en annen versjon – en Flaata-versjon, rett og slett.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags