Det var en gang en tid. En tid da det var stort å ha mer en tv-kanal og vi fikk omtrent de samme heltene på skjermen – alle sammen. Derfor er det ikke så rart at kara i tv-programmet "Gylne Tider" har lagt hovedvekt på stjerner fra tv i sitt smått geniale konsept. Nå har programleder Øyvind Mund fått hjelp av Erling Arvola og Thomas Leikvoll og sammen kommer de med boka om og bak tv-serien – med samme navn.

Boka er like smått genial som det som blir presentert på skjermen uke etter uke. Den er delt inn i kapitler der hver "helt" har fått seks eller åtte sider. Det begynner med en presentasjon av personen og fakta som diskografi, liste over roller eller annet som hører med. Ja, hele teksten til Glenn Medeiros' "Nothing's gonna change my love for you" er med. Faktadelene er gode og mimrende underholdende.

Deretter kommer en beskrivelse av møte med artisten, atleten eller værmannen. Disse går litt mer i dybden enn det vi får se i korte klipp på tv. Her får du vite om tennismatchen mellom Mund og hans ungdomsforelskelse Pamela Sue Martin (Fallon i Dynastiet) og om møtet med en drita full Samantha Fox. Syngedamen blir for øvrig omtalt som "Nille-versjonen av Marilyn Monroe", et av mange treffende språklige bilder vi får i boka.

Møtene med de fordums stjernene er det som er mest fornøyelig å lese. Og som enhver heltedyrker med 80-tallet med referanse sitter jeg og leser boka med en stor porsjon misunnelse. Jeg vil også møte Kim Wilde, Linda Evans, "Radar" fra Mash og selvfølgelig Bo Derek. Men det får jeg nok neppe noen gang, da er boka til Mund en god trøst. En slags god nummer to, eller tre (etter deres egen tv-serie).

Det er også verdt å nevne at Totens storhopper Roger Ruud figurerer i boka og overfôrer Øyvind Mund på totenkringler på Torsætra.