Ildsjel-ekteparet på Ringelien gård kunne fortelle at de allerede for flere år siden avtalte med de fast tilbakevendende sangere og pianister at ti år kunne være en passende løpetid for det unike konseptet.

Alltid fullt

Det er dermed avtalt spill som er årsak til avviklingen, og på ingen måte svikt i publikumstilstrømmingen, kunne Lars Holst fortelle.

– Det er egentlig fullt hver gang, og også denne lørdagskvelden er alle bordene fullsatt med til sammen 140-150 gjester, konstaterte han.

Han la til at det er spesielt gledelig for arrangørene å se fullstendig ukjente ansikter komme gjennom døren, noe som vitner om at konseptet er kjent også langt utenfor bygda.

Åpen fremtid

De to er imidlertid på langt nær ferdige med å arrangere innholdsrike begivenheter i den ombygde møkkjelleren, men er noe hemmelighetsfulle hva angår planene for neste år.

– Vi skal først ha Musical Nights med Andreas Amb 1. september, og så får vi se hva som dukker opp på plakaten over nyttår, sier Lars Holst lurt.

Om man skal våge å gjette, blir det sikkert et gjensyn med konseptet «Lokalt og profesjonelt», samt kanskje mer Musical Nights?

Det driftige paret har imidlertid etter hvert tradisjon for nyskaping på kulturfeltet, så det er bare å glede seg til det neste påfunnet.

Lokalt talent

De har også anstrengt seg for å løfte frem unge, fremadstormende lokale musikere og sangere i anledning sine arrangement, og da i særlig grad under Operameny-konseptet.

Denne siste gangen var intet unntak, og det skulle knapt være mulig å finne et yngre, mer fremadstormende og mer lokalt talent enn 12 år gamle Andreas Noraker Pettersen.

Sangtalentet fra Vestsida begynte i Sølvguttene i februar, og lar ikke timesvis på buss legge noen demper på sanggleden.

Lørdag sang han en følsom og sjarmerende Pie Jesu i duett med sopran Eli Kristin Hanssveen, til øredøvende bifall fra det kvalitetsbevisste publikum.

Ønskekonsert

Deler av det innholdsrike programmet for kvelden var viet stykker og sanger spesielt ønsket av de to blad Holst.

Det var ikke annet enn rimelig at arrangørparet fikk noen av sine ønsker oppfylt, og publikums velvilje ble definitivt ikke minre da Hanssveen kunne opplyse om at det var deres 45. bryllupsdag.

Det aller inderligste ønsket kom muligens fra Aud Sigrid Holst, hvis nære forhold til Ketil Bjørnstads Sommernatt ved fjorden skulle være kjent for alle som har vært innom Møkkjelleren på konsert noen gang.

I tillegg til dette leverte nevnte Hanssveen sammen med tenor Svein Erik Sagbråten akkompagnert av flygelparet Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad nok en forrykende operakveld.

En gjennomgående kvalitet helt til siste tone, slik det pleier være i Møkkjelleren.