Torsdag 25. januar ble det holdt stiftelsesmøte for Operafest Røykenvik AS. Rammen var valgt med omhu, på stedet der levningene etter Halvdan Svarte sies å være begravet, Halvdanshaugen på Hadeland folkemuseum.

Selskapets formål er å skape en årlig operafestival på internasjonalt nivå. Her skal det beste vokalkunsten har å by på møte det beste Hadeland har å by på. Festivalen i 2018 vil gå av stabelen 7. – 10. juni.

LES OGSÅ: Årets julegave gjør operafestivalen til en realitet 

De 14 idéhaverne, initiativtakerne, engasjerte enkeltpersonene og flere av kultur- og reiselivsbedriftene i området har tegnet aksjer i selskapet. Bente Erichsen ble valgt til styreleder. Hun får med seg Randi Eek Thorsen, nestleder, og Tom Furulund fra Brandbu som styremedlem, i styret.

Bente Erichsen er filmprodusent, regissør, forfatter og teatersjef. Hun var direktør ved Nobels Fredssenter fra 2005 til 2016. Hun har også arbeidet for Lillehammer Olympiske organisasjonskomité (1991-1993), vært teatersjef ved Hedmark Teater og teatersjef ved Riksteatret. 

Eli Kristin Hanssveen er engasjert som kunstnerisk leder og Morten Wien er, som tidligere annonsert, daglig leder.

LES OGSÅ: Rocker skal lede operafest 

Interessen for festivalen er overveldende og de ansvarlige satser på at operafesten er på nett og Facebook i løpet av et par uker, opplyses det i en pressemelding. Programslipp og billettsalg planlegges tidlig mars måned.