Man skal være bra kald for at Olav Stedjes varme og snille stemme ikke skal gripe tak i deg. Sist vi hørte fra hedersmannen Stedje var på konsertalbumet I levande live, hvor vi fikk nye og gamle Stedje-favoritter i en nye og friske konsertversjoner. På Ikkje utan deg møter vi Norges James Taylor i en oppdatert, men likevel klassisk utgave.

Som vanlig er det Svein Dag Hauge som er maestro, og ledsaget av tekstforfattere som Ingvar Hovland og hold deg fast Are Kalvø er det tekstlige stort sett i boks også. Apropos Are Kalvø leverer han nok albumets beste tekst på albumets beste melodi, åpningssporet Alle andre kom for kakene som er en moderne, men klassisk poplåt som passer Olav Stedje perfekt. Og deler av albumets første del er i det sporet, og vi trives med en blid og opplagt Stedje som tar for seg av gode melodier og ballader.

Midtveis blir det litt traurig. Rocka budeie er en tullerockelåt som verken er fugl eller fisk, og det virker ikke som han trives helt i Respatex-palass heller. Men i det store og hele ror Olav Stedje albumet trygt og trivelig i land.