Vazelina er hjertevarme artister med bred appell og enorm rutine. De er dyktige musikere med en lun og god humor. Derfor ville vi ha dem, sier informasjonssjef i TV2, Geir Mikaelsen.
– Jo, det blir nok moro, detta, sier Viggo Sandvik i Vazelina Bilopphøggers.

Familieunderholdning
TV2s ide om å lage nedtellingskalender for hele familien i førjulsstria fikk en brakstart med The Travelling Strawberries og «The Julekalender». Plutselig var alt «bærre lækkert». Så var det Brazz Brothers’ tur med musikalske ablegøyer på «Julefergå».
– «Julefergå» ble laget i 1996, og siden har de to kalenderne blitt sendt i reprise. Nå ville vi lage noe nytt, og til høsten starter innspillingene med Vazelina, informerer Mikaelsen.

À la Vazelina
– Jo, vi er i gang med å tenke, bekrefter Viggo Sandvik.
For årets julekalender blir en helstøpt Vazelina-utgave. I tillegg til å stille opp som skuespillere lager de også musikk og tekster til serien.
– Vi er et forfatterkollegium som består av Eldar, meg sjøl og Tande P. Sistnevnte har hovedansvaret, mens vi andre bidrar som medskribenter. Eldar tar seg av musikken, og jeg fungerer som en slags «supplerende støttekontakt», forklarer Sandvik.
Når innspillingen starter til høsten, vil det også bli flere skuespillere på settet enn Vazelinas egne medlemmer. Hege Schøyen er ett navn, og teamet bak julekalenderen har nok flere andre kjente underholdere i tankene også.

Aspic og Ruslebiffen
I løpet av sin lange og suksessrike karriere har Vazelina Bilopphøggers rukket å være borti det meste innen det vi på godt amerikansk kaller show-biz. Å lage julekalender blir derimot en ny erfaring.
– Nei, vi har ikke gjort noe som tilsvarer dette her. For noen år siden fikk vi en indirekte forespørsel fra TV2, men da hadde vi ikke mulighet til å ta det på oss. Nå kunne vi, og jeg tror det skal bli moro, forteller Sandvik.
Hva denne 24.-episoders julekalenderen skal handle om, bør ikke komme i avisen. Men Sandvik røper at mye vil dreie seg om sentrale figurer som Aspic, Ruslebiffen og Bruspulvergutta. Det får bli dagens appetittvekker, og så kan vi glede oss til hele menyen blir servert på TV2 1. desember.