I en pressemelding på Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) hjemmeside vises det til oppslag i Dagens Næringsliv om at tjenesten har manipulert avspillinger, noe som har ført til at royaltyutbetalinger er blitt skjevt fordelt.

– Det er helt nødvendig at vi får avklart denne situasjonen. Dagens Næringslivs påstander om at Tidal har manipulert strømmetallene for artistene Beyoncé og Kanye West, er alvorlige, sier forbundsleder Hans Ole Rian.

En forskningsrapport fra NTNU i samarbeid med CCIS på Gjøvik, viser at manipulasjonen av data er gjort 320 millioner ganger fordelt på 1,7 millioner brukerkontoer.

– Hvis Tidal har manipulert avspillinger og forfalsket lyttertall, har dette konsekvenser for våre medlemmer. Musikernes fellesorganisasjon er Norges største fagforbund for utøvende musikere og representerer 8.600 medlemmer. Det viktigste for oss er å beskytte deres interesser. Vi krever derfor at det tas ut påtale mot Tidal der etterforskningen avdekker straffbare forhold, sier Rian.

Fire anmeldelser

Avisen skriver at Økokrim nå har mottatt fire anmeldelser mot Tidal. Rettighetsorganisasjonen TONO var først ute. Senere kom ytterligere to anmeldelser, fra artistorganisasjonen GramArt og plateselskapsforeningen Fono. ​

I en pressemelding 18. mai mente administrerende direktør Richard Sanders i Tidal at avisens historie var uriktig. Han varslet samtidig at strømmetjenesten undersøkte det selskapet mener er et «potensielt datainnbrudd».

– Selv om vi vanligvis ikke kommenterer historier vi mener er uriktige, føler vi at det er viktig å sørge for at våre artister, ansatte og abonnenter vet at vi ikke tar lett på sikkerheten og integriteten av dataene, skrev Sanders blant annet ifølge DN.