Utenlandsk selskap selger Fjellhall-billetter til over dobbel pris

Advarer: Sissel Kyrkjebøs management advarer mot det de beskriver som en «svindelside» som selger billetter til blant annet Sissels Jul i Fjellhallen.

Advarer: Sissel Kyrkjebøs management advarer mot det de beskriver som en «svindelside» som selger billetter til blant annet Sissels Jul i Fjellhallen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Dette kan ha foregått tidligere, men det er først nå vi har blitt klar over det, sier daglig leder Arne Evensen i Gjøvik Olympiske Anlegg om nettsiden som selger dyre billetter til arrangementer i Fjellhallen.

Fjellhall-sjefen advarer mot å bestille billetter fra den nettbaserte markedsplassen Viagogo, som også Forbrukerrådet nylig gikk ut og advarte mot.

262 prosent dyrere

Selskapet har for tiden billetter til salgs for to arrangementer i Gjøvik; familieforestillingen Putti Plutti Pott

19. desember og Sissel Kyrkjebøs konsert Sissels Jul 16. desember. For førstnevnte opererer Viagogo med priser mellom 1020 – og 1039 kroner for billetter som koster fra 495 – til 625 kroner på Ticketmaster, tidligere Billettservice.

En billett til populære Putti Plutti Pott koster fra 330 til 345 kroner hos Ticketmaster, mens Viagogo tar 809 – til 905 kroner for tilsvarende plasser. Prosentvis er det altså 262 prosent dyrere å handle billettene hos Viagogo enn gjennom Ticketmaster!

Dertil har Forbrukerrådet mottatt masse klager på at det hos Viagogo påløper flere kostnader som ikke vises før man er kommet til betalingsprosessen.

– Villedende

Nettstedet opererer dessuten med at det mandag formiddag kun finnes 28 ledige billetter til Putti plutti Pott, der Arne Evensen beroliger med at det fortsatt finnes langt flere ledige seter.

– Dette er villedende markedsføring, konstaterer Fjellhall-sjefen, som ikke har mottatt noen henvendelser fra kjøpere av dyre billetter. Han vet derfor ikke om det dreier seg om ren svindel eller videresalg av faktiske billetter, som også er ulovlig i Norge.

Sissel Kyrkjebøs management beskriver imidlertid tjenesten som «en svindelside» på sine sider, hvor de oppfordrer publikum til å handle via offisielle kanaler.

– På våre nettsider og Facebook-sider prøver vi å være tydelige på at man må kjøpe billetter via oss eller Ticketmaster, som er vår samarbeidspartner, sier Evensen.

– Kjøp direkte av arrangøren

Stadig flere henvendelser om at Viagogo blåser opp billettpriser gjorde at Forbrukerrådet i november gikk til det skritt å advare folk mot å kjøpe billetter av Genève-baserte selskapet, som ifølge Wikipedia har kunder i 160 land.

– Forbrukere forteller at prisen på Viagogo blir langt høyere enn hva de selges for andre steder, at de får dårligere billetter enn det de trodde de hadde bestilt, eller mottar billettene veldig sent, sier Pia Cecilie Høst, som leder Forbrukerrådets dialog med forbrukerne.

Håp med kredittkort

Dersom du har kjøpt billetter og angrer på kjøpet, har Forbrukerrådet noen råd.

– Send en e-post til Viagogo der du ber om å få opplyst hvem som er selger av billettene og kontaktinformasjon til denne, slik at du kan rette krav om tilbakebetaling til selgeren. (Siden nettstedet hevder at de ikke selv selger billetter, men bare er en plattform som videreformidler billetter fra andre selgere). Hvis du får opplyst hvem som er selger, sender du e-post til denne og krever tilbakebetaling.

– Dersom du ikke får svar fra selger, eller Viagogo ikke svarer eller vil opplyse deg om hvem som er selger, kan du kontakte banken som har utstedt kortet du har betalt med og registrere en reklamasjonssak der du ber om at banken dekker tapet ditt.

Det sveitsiske Statssekretariatet for økonomi (SECO) har for øvrig tatt ut søksmål mot Viagogo med sikte på å stoppe forretningspraksisen, som de mener er ulovlig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags