Terningkast 5: NINGUN EXTREMO: Ningun Extremo (EP)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Egen utgivelse

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

Tre gutter fra Trondheim kaller seg Ningun Extremo, og spiller elektronisk musikk med spanske tekster. Det høres unektelig sært ut! Men se, disse gutta kommer ned på beina med glans. Gitarist Ola Nordal er egentlig fra Torpa. Han flyttet til studier i Trøndelag i 1999, etter musikklinja i Gjøvik. I det sivile liv er han historiker. Vokalist Luis Della Mea er opprinnelig fra Argentina, og er primært danser og koreograf. Trommeslager Axel Tidemand har en doktorgrad (!) i kunstig intelligens (!!), og spiller etter en aha-opplevelse for noen år siden utelukkende elektroniske trommer. Både han og Luis trakterer dessuten synther og den i teknosammenheng så viktige programmering.

Fortsatt sært? Ikke når du begynner å lytte til musikken. Dette er faktisk ytterst fengende saker, som duger godt i skjæringspunktet mellom elektropop og tung rock. Den selvutgitte EP-en med bandets navn starter utpreget elektronisk med synther og trommerytmer i Kraftwerk-land på Tread. Etter hvert kommer også vokalist Della Mea inn. Her høres han litt ut som en latinopopmann. Men låten og melodien er ikke gæern. Her er stemninger, flyt og luftighet med et godt instrumentaldriv bak. Neste spor, Nosferatu, minner mer om Eno og «Bowie i Berlin» en slags elektrokunstrock. La Otra Orilla starter mest med vokal og stemning. Nå hadde det vært greit å skjønne litt av hva de synger om. Låten blir fyldigere etter hvert elektropoprock kan vi kalle dette. Men alle sporene er «episke», skiftende eller sekvensmessig oppbygd. La Otra Orilla går inn i et lengre «etterspill» i samme catchy stil. Catarsis Techno Blues starter med vokal og akustisk gitar, før den flyter inn i teknostilen. Siste spor, Lua, åpner med tøffe rytmer, og skifter deretter mellom vokal- og instrumentaldrevne partier.

Her er det både mye tøff lyd og mye bra melodi. Stilig, superartig og akkurat passe alternativt. Det med de spanske tekstene blir selvsagt lagt merke til, men er en nokså dristig gimmick. Platen opptrer som bestillingsvare i visse nettbutikker, og er ellers blant annet til salgs hos Gjølberg Bokhandel på Dokka.

|

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags