Gå til sidens hovedinnhold

Nickles & Dimes gjenforenes

Artikkelen er over 14 år gammel

Nickels & Dimes hadde sin storhetstid da Narum-brødrene var med. Nå er de sammen igjen...

Nå er det riktignok ikke slik at denne samlingen skal vare i lang tid. For det er en konsert lørdag 3. mars på Bar Ampfield og fredag 9. mars på Smuget i Oslo som er målet. Gitarist Jon Anders Narum og tangentist Lars Christian Narum slår seg sammen med vokalist/gitarist Steffen Nicolaisen, bassist Arild Steinsrud og trommeslager Nils Harald Mæhlum. De har også med seg perkusjonist Arne Henry Skullerud.

Jubileum

Nickels & Dimes startet opp i 1987, med de samme tre som er besetningen i bandet i dag. Det er altså 20 år siden og det er i anledning dette runde tallet powertrioen har fått med seg brødrene fra Eina.

- Det er mest for å lage en fest for oss selv, sier Steffen Nicolaisen.

Det er ikke tilfeldig valg av spillesteder for de to konsertene heller.

- Det er disse to stedene vi har spilt aller mest, sier Nicolaisen.

På høyden

Opp gjennom de to tiårene bandet har eksistert var det fra 1993 det begynte å ta av. Da hadde de nettopp sluppet sitt første album «Bad, bad little lamb» og reiste land og strand rundt og spilte. Lars Christian ble med tidlig på året og broren Jon Anders fikk jobb i bandet fra rundt desember samme år.

- Vi gjorde omtrent 100 spillejobber i året på den tiden, minnes Lars Christian Narum.

Slik holdt de på i fem år, da gikk trommeslager Nils Harald Mæhlum ut av bandet og satset for fullt på karrieren som lydtekniker. Arve Heimdal kom inn som ny trommeslager bandet rakk akkurat å gi ut albumet «Blinded by the white shade» før de oppløste seg selv.

Les mer om gjenforeningen i dagens utgave av OA!