Gå til sidens hovedinnhold

Nickels & Dimes er tilbake

Artikkelen er over 17 år gammel

Tre år ble det. Tre år uten Nickels & Dimes. Det var egentlig litt for lenge...

Da Nickels & Dimes møtte rockeveggen i 2001 og kastet inn håndkleet var en litt vemodig dag i lokal rockehistorie. De fem musikerne gikk hver sin vei, og aldri mer skulle de romstere øregangene dine med kvalitetsrock. Men slik ble det heldigvis ikke. Nå er Nickels & Dimes tilbake. Ikke slik de var for tre år siden, men slik det hele begynte - på 80-tallet.

OA er innom MLP-studioet i Hunndalen. Trommeslager Nils Harald Mæhlum sitter ved spakene og bassist Arild Steinsrud følger med. De spiller av en av låtene som kommer med på den nye skiva og This is the house lirker seg støyende ut av høytalerne. Dette er rock av ypperste merke, og lover godt for fortsettelsen. Nickels & Dimes har funnet fram originalbesetningen og satser på en den originale power-trio-instrumenteringen. Bass, gitar og trommer danner bakteppe for Steffen Nicolaisens vokal og de andres koring.

Landinger

Det hele begynte i Hov. De to barndomskompissene, bassist Arild Steinsrud og gitarist/vokalist Steffen Nicolaisen, kom fra debutbandet Xerox.

– Vi har spilt sammen siden vi var 10 og 11 år. Jeg hadde fått meg bass og Steffen hadde en plankegitar han hadde laget på sløyden, forteller Steinsrud.

Ungguttene fikk med seg nordrelandingen Nils Harald Mæhlum på trommer og ble tilsammen Nickels & Dimes i 1987. De tre fikk etterhvert rekruttert brødrene Lars Christian og Jon Anders Narum fra Eina, og i 1998 ga Mæhlum seg til fordel for Arve Heimdal. Bandet hadde stor suksess på norske rockescener, turnerte en del i Sverige og beveget seg lenge i bluesrocklandskapet. De rakk akkurat å gi ut sitt tredje album, Blinded by the white shade, før kvintetten ga seg i 2001.

Allerede før oppløsningen hadde originalbesetningen funnet sammen igjen. De spilte et vist antall spillejobber under navnet The John Doe Index.

– Vi fikk mange spørsmål fra folk om hvorfor vi ikke tok tilbake navnet Nickels & Dimes. Dessuten slapp vi da navneforvekslingen med det nye Norske bandet JohnDoe, sier Steinsrud.

Spilt inn live

Etter en liten forhøring med de andre som har vært medlemmer av bandet, som alle sa det var greit, bestemte de seg for at det var på tide å la Nickels & Dimes gjenoppstå.

I Fjor var de tre landingene tilbake i studio. Låter ble snekret sammen i fellesskap og de framhever hvor viktig det var å ha en kreativ prosess sammen.

– Vi hadde råskisser til låter før vi gikk i studio, men vi ville skape en atmosfære der vi var skikkelig tent. Det synes jeg vi har klart, sier Steffen Nicolaisen, som har skrevet tekstene til alle låtene.

På seks dager

Gitar, bass og trommer ble spilt inn på seks dager - live i studio, mens vokal og koring er lagt på senere. De skal tilbake en tur i studio i mars, for å kanskje spille inn et par låter til, men allerede nå har de nok materiale til den kommende cden. Når den kan være å finne i landets platebutikker er ikke klart ennå. De tre musikerne vil ikke love noe, for det er usikkert når de kan få tid til å fullføre produktet.

– Vi er jo alle i andre situasjoner nå enn da vi var unge. Vi bor på forskjellige steder og må ta hensyn til familie, sier Steinsrud.

Han jobber i det sivile som psykiatrisk sykepleier på Reinsvoll og bor på Raufoss, Nicolaisen jobber som barne- og ungdomsarbeider og bor på Kolbotn mens dokkaværingen Mæhlum driver eget studio og lydfirma.

– Men det betyr ikke at vi ikke har ambisjoner, slår Steinsrud fast.

Nickels & Dimes har allerede satt et knippe jobber til våren. De vil ikke ut med datoer og steder ennå, men kan bekrefte at dette innbefatter både Gjøvik og Oslo.