Nådde ikke helt opp

ROLIG: Det så ut som Ellisiv Tandberg koste seg på pianokrakken.

ROLIG: Det så ut som Ellisiv Tandberg koste seg på pianokrakken. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Både Ellisiv Tandberg og Stian Sopp høstet hederlig omtale i NRKs Virtuos-finale, men måtte se seg slått av bratsjist Eivind Holtsmark Ringstad.

DEL

Gjøvik var godt representert i søndagens direktesendte Virtuos-finale på NRK1. Blant de fem finalistene var både Ellisiv Tandberg og Stian Sopp.

Pianist Ellisiv Tandberg (17) framførte 3. sats fra en av Mendelssohns klaverkonserter.

- Det funker glimrende. Jeg er veldig imponert. Det låter veldig renslig og fint, kommenterte pianist Håvard Gimse i juryen.

Han mente at Ellisiv kan bli bedre på å formidle mer av lidenskapen i seg i partiene hvor hun har mulighet til dét.

Imponerte i 11/8

Heller ikke Stian Sopp (18) fra Biri nådde helt til topps i konkurransen. Han framførte Konsert for marimba og strykere av Emmanuel Sèjourné, og ble storrost av juryen.

- Jeg faller så for din musikalitet og evne til å skape klang, sa dirigent Cathrine Winnes Trevino, og trakk fram midtpartiet i vrien 11/8-takt, der Stian Sopp klarte å skape en følelse av improvisasjon.

Falt for personlig uttrykk

Vinneren av årets konkurranse heter Eivind Holtsmark Ringstad, er 17 år, kommer fra Oslo og spiller bratsj. Ringstad sa selv at han var fornøyd etter å ha framført to satser fra Bela Bartoks bratsjkonsert, og fikk som reaksjon fra juryens bratsjist, Nora Taksdal, at «Du sier du er veldig fornøyd, og hadde du ikke vært det, hadde det vært noe alvorlig gærent med deg».

Ringstad får den norske solistpris på 100.000 kroner og konsertoppdrag under Festspillene i Bergen og med Kringkastingsorkesteret, og får representere Norge under den tv-sendte europeiske konkurransen EBU Young Musicians.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags