Lørdag kveld er det den lumske sjangeren hiphop Adam Douglas og resten av Stjernekamp-deltakerne skal bryne seg på. André Hadland (Son of Light) er sjangerekspert, så får vi se om mentoren greier å lære den i utgangspunktet mer soulbaserte vokalisten noen triks.

– En unik vokalist

Adam Douglas har i løpet av de innledende rundene ikke fått annet enn godord og tomler opp for sine prestasjoner. Som Knut Anders Sørum var i forrige sesong, er nok hadelendingen fra USA et relativt ubeskrevet blad for de fleste tv-seere og et overraskende nytt bekjentskap.

At den joviale sangeren er i ferd med å erobre hele tv-Norge overrasker derimot ikke Iver Olav Erstad, som har spilt sammen med Adam Douglas i mange år – først i The Douglas Group som etter ett album skiftet navn til High Red.

– Adam er en helt unik vokalist og artist, og for oss som kjenner ham godt har ikke hans prestasjoner kommet som noen overraskelse, sier Erstad som mener både Douglas og Sørum har den x-faktoren som skal til for å nå både tv-seere og publikum på konserter:

– Både med ham og Knut Anders ser man hvor viktig det er med live-erfaring. Han utstråler en vanvittig trygghet og autoritet. Når det gjelder hiphop, er det ukjent territorium for Adam, men jeg har trua på en flott prestasjon, sier Iver Olav Erstad.

Utfordringene

Det er «California Love» signert 2 Pac feat. Dr. Dre & Roger Troutman som står på menyen når Adam Douglas lørdag kveld altså gir seg hiphopen i vold. Så er det opp til tv-seerne om Douglas går videre til neste runde som er – hold dere fast – opera, som etter Knut Anders Sørums maktdemonstrasjon i forrige sesong har seilet opp til å bli en real publikumsfavoritt.

Her er i tilfeldig rekkefølge låtene resten av Stjernekamp-deltakerne skal gi seg i kast med lørdag kveld: Gaute Ormåsen: «Lighters»(Bad Meets Evil feat. Bruno Mars, Didrik Solli-Tangen: «Gangsta's Paradise» (Coolio feat. L.V.), Benedicte Adrian: «Her» (Karpe Diem), Ida Maria: «Æ gir mæ nu faen» (Tungtvann), Lisa Børud: «99 Problems» (Jay-Z), Aleksander Walmann: «Can't Hold Us» (Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton), Makeda: «POWER» (Kanye West).