– Vi har fjorten føtter til sammen, og alle har en fot i hver sin sjanger

FARGERIKE: Bakka Street-Boyz er fargerike både når det gjelder musikk og image.

FARGERIKE: Bakka Street-Boyz er fargerike både når det gjelder musikk og image. Foto:

– Vi har ikke hørt noen andre som drar i så mange retninger samtidig, men som likevel klarer å trekke trådene sammen til noe som låter ordentlig, sier medlemmene i Bakka Street-Boyz.

DEL

Med hele sju medlemmer i bandet er det rom for musikalsk kompleksitet og utforskning. Selv sier de unge musikerne at jazz er grunnmuren for bandet, men at det også er sterke elementer av rock og pop i musikken.

Prepubertale

– Vi er prepubertale når det gjelder musikk. Alt skal testes ut, trykkes på og forskes på. Vi liker å ikke gjøre det lett for oss selv, og vi eksperimenterer mye, forklarer Torbjørn Eriksen (17).

Dette gjelder også tekstene, som de skriver på norsk. Bandet forklarer at alle bidrar til tekstene, de har for eksempel skrivekvelder der de samles og jobber med det lyriske.

– Det er ikke nødvendigvis noe klart budskap i tekstene, og de er nok litt underordnet i forhold til det musikalske. Her har vi kanskje noe vi kan jobbe mer med, sier Ane Jensen (18).

Alle går i samme klasse på musikklinja på Gjøvik videregående skole, og det var her gjengen møttes. Dette resulterte i Bakka Street-Boyz. De går nå det siste året, og siden oppstarten har de vært produktive. De har gitt ut to singler, «Føkk Lunsj» og «Peiskos». I tillegg har gjengen hatt mange spillejobber, den største nå i sommer under Fredvikafestivalen.

– Det var et kick å spille i Fredvika, og det var stort på mange måter. De andre artistene, backstage-området, måten vi ble behandla på og ikke minst publikum, gjorde hele opplevelsen veldig positiv. Vi har absolutt et mål om å spille på flere festivaler, sier Jensen.

I ØVINGSLOKALET: Leah Engevold (18), Markus Dyrud (18), Henrik Bakka (18), Ane Jensen (18), Torbjørn Eriksen (17), Bo Sander Grefsrud (18) og Simen Skaug Ladegård (18) fyller øvingslokalet nesten til randen.

I ØVINGSLOKALET: Leah Engevold (18), Markus Dyrud (18), Henrik Bakka (18), Ane Jensen (18), Torbjørn Eriksen (17), Bo Sander Grefsrud (18) og Simen Skaug Ladegård (18) fyller øvingslokalet nesten til randen. Foto:

Debutalbumet er underveis

– Vi har vært i studio og spilt inn sju låter, og sammen med de to utgitte singlene kommer disse til å utgjøre det første albumet vårt. Planen er å gi ut albumet i løpet av våren 2019, i god tid før festivalsommeren starter. Albumet blir på mange måter resultatet av de snart tre årene vi har hatt sammen på musikklinja, er gjengen i Bakka Street-Boyz enige om.

Bandet sier at det til tider er vanskelig å balansere bandet med det vanlige skolearbeidet.

– Vi er nødt til å ha tunga rett i munnen, og vi må være ganske strukturerte for å få det til å gå opp. Det er mye jobb. Men musikklinja gir også noen unike muligheter. Vi har tilgang på øvingslokale, vi får låne utstyr, og vi knytter kontakter, forklarer Leah Engevold (18).

Veien videre

Bandet har jo blitt til og utviklet seg på musikklinja, men hva skjer når de er ferdige der? Alle i bandet er klare på at de kommer til å drive med musikk resten av livet, men de er ikke sikre på om den kommer til å være levebrødet.

– I første omgang skal vi fokusere på å få albumet ferdig, og vi håper at dette blir godt mottatt. Så skal vi sende søknader til mange forskjellige festivaler, festivalsommeren 2019 kommer til å bli viktig for oss. Vi vil forsøke å få spilt så mye som mulig, og gjerne andre steder i landet. Til nå har vi stort sett spilt i Oppland, vi vil gjerne spre vingene litt. Albumet som er på vei kommer forhåpentligvis til å gjøre dette mulig for oss. Så må vi bare ta det derfra, sier medlemmene i det unge bandet.Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags