Elitens inntogsmarsj

Hett i hallen: Dirigent Christian Tenfjord angret på valget av mørk dress etter et forrykende åpningsnummer av Kolbu Janitsjar.

Hett i hallen: Dirigent Christian Tenfjord angret på valget av mørk dress etter et forrykende åpningsnummer av Kolbu Janitsjar. Foto:

Distriktets to elitedivisjonskorps, Kolbu Janitsjarkorps og Jaren Hornmusikkforening, gjorde inntog i Gjøvikhallen og ga en fullsatt sal en forrykende konsert lørdag kveld.

DEL

Dirigent Christian Tenfjord i Kolbu Janitsjarkorps, som har vært korpsets dirigent i 14 år, angret umiddelbart på klesvalget mørk dress i sommervarmen etter Kolbu Janitsjars forrykende åpning med stykket «Wild Nights» av Frank Ticheli. Et stykke Tenfjord beskrev som en sammenhengende energistrøm.

Oscar-komponist

Korpset fortsatte med et stykke av en Oscar-belønnet komponist Ennio Morricone, før han presenterte en marsj som vi alle kjenner fra ønskekonserten på radioen. Nemlig «Bojarenes inntogsmarsj» av Johan Halvorsen.

For bare en uke siden delte han ut notene og trodde det var kjent for korpset, men ingen hadde, utrolig nok, spilt det før.

Han kunne også fortelle at den ble avspilt for sakte i radioens ønskekonsert.

– Det er jo tross alt en marsj, sa Tenfjord.

Hektisk sesong

Kolbu Janitsjar har hatt en utrolig bra og hektisk sesong som kulminerte med 2. plass i 1. divisjon under NM og de rykket derved rett opp i eliteserien igjen.

Det har blitt en tradisjon for Kolbu Janitsjarkorps å spille sommerkonsert i Gjøvikhallen og denne kvelden hadde de invitert med seg Jaren Hornmusikkforening med sin dirigent Florent Didier, som fylte avdelingen etter pausen.

Jaren ble nummer 4 i elitedivisjonen i år.

Konserten ble åpnet av aspirantene i Kolbu jente – og guttemusikkorps med en fanfare.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags