Gå til sidens hovedinnhold

Glitter og glam på timeplanen

Artikkelen er over 2 år gammel

Med 450 publikummere i storsalen på Gjøvik kino & scene, ble årets forestilling nok en gang det absolutte høydepunktet for deltakerne på sommerskolen Musikalenes Verden.

I hele forrige uke ble det terpet på sang, dans og alt det som hører en vaskeekte musikalforestilling til, og trådtrekker Heidi Harriet er etter søndagens avsluttende forestilling ikke uventet storfornøyd med uka.

Egen regi

– Det er 14. gang Musikalenes Verden blir arrangert, men i år ene og alene i HeidiShows regi, sier Heidi Harriet som forteller at 450 publikummere fikk med seg forestillingen hvor aktørene på scena var i aldersspennet 8 til 26 år.

– I tillegg hadde vi instruktører et eget nummer, sier Harriet som presiserer at Musikalenes Verden legger sin ære i å hvert år alltid ha nye sanger hentet fra nye og gamle musikaler på programmet.

– I år hadde vi blant annet noen numre fra den helt fantastiske nye filmmusikalen «The Greatest Showman», mens åpningsnummeret i år var hentet fra «Tidenes beste show» («The greatest show»). Her var alle i sirkuskostyme og vi hadde selvfølgelig med dama med skjegg, smiler Heidi Harriet fornøyd. 

 

Avansert

Musikalenes Verden har tidligere holdt til på Viken og Toten folkehøgskole, men denne gangen foregikk alt på Gjøvik kino & scene der både talenter og instruktører fikk boltre seg i kulturhusets fasiliteter.

– Det å ha forestillingen i Gjøviks storstue gjorde at vi klarte å heve forestillingen enda noen hakk enn tidligere. Under forestillingen var vi blant annet innom musikalene «Sweet Charity», «School of Rock», «Curtains», «Hamilton» og «Mary Poppins» der det er mye krevende sang og hvor de fleste kornummer er flerstemte i tillegg til avansert dans, sier Heidi Harriet som presiserer at alt øves inn i underkant av en uke.

– Det er et ekstremt tight program og deltakerne jobber døgnet rundt for å få det til. Ikke bare jobber de som helter foran og bak scena, men samholdet under Musikalenes Verden er noe helt unikt som jeg sjeldent ser i hverdagen, skryter Heidi Harriet som forteller at under musikaluka støtter alle hverandre for å sammen skape «tidenes beste show».

 

Øverste hylle

Med på scena denne gangen var også Ida Greve Monsen som slettes ikke er ukjent med musikalscena. Men det var ikke bare artister som var spesialinnleide for anledningen: Også instruktørene var spesialbestilte av Heidi Harriet som naturligvis også bidro som instruktør selv.

– Vi plukker fra øverste hylle slik at deltakerne får så god opplæring som mulig, og i år var vi så heldige at vi fikk med Camilla Milla T. Ulsakerhaugen som er profesjonell danser og koreograf og Allister Kindingstad som er profesjonell sanger og sangpedagog. Han jobber blant annet som sanger i operaen og pedagog på musikkteaterhøgskolen og er en jeg møtte under sangutdanningen i København, forteller Harriet som også hadde Anna Kronborg, som ved siden av å jobbe som lærer og pedagog i tillegg er utdannet musikalartist og har gjort flere musikalroller, på laget.

Kommentarer til denne saken