Miljø-strid om katastrofefilm

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Oslo (ORIGO): Ledende dansk miljøskeptiker frykter at storfilmen " The Day After Tomorrow" kan få katastrofale konskvenser. Miljøbevegelsen derimot ønsker filmen velkommen.

DEL

Danske Bjørn Lomborg, som er direktør for det danske Institut for miljøvurderinger, mener den nye storfilmen "The Day After Tomorrow" mangler kredibilitet og at dens vitenskapelige grunnlag er patetisk, skriver Dagsavisen.

Filmen tar for seg menneskeskapte klimaproblemer og dramatiserer konsekvensene av disse. Det hele starter med en isblokk på størrelse med Rhode Island som brytes løs fra det antarktiske kontinentet. Orkaner, tornadoer, flodbølger og jordskjelv er noen av katastrofene som følger i kjølvannet.

Lomborg er svært omstridt og betegnes som miljøbevegelsens Martin Luther. Han mener det står mye bedre til med jorda vår enn miljøforkjemperne hevder.

I et innlegg i britiske The Daily Telegraph for to uker siden frykter han at politikere vil la seg blende av filmens budskap og rive med i en kostbar, og ifølge Lomborg meningsløs, kamp mot klimaendringene.

Naturvernforbundet positive

Miljøbevegelsen derimot ser svært positivt på filmen. Nestlederen i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken mener filmen kan få svært positive konsekvenser.

- Dette er Hollywood-versjonen av konsekvensene av klimaendringene. Vi ønsker filmen velkommen, selv om den bruker svært store bokstaver. Filmen er høyst overdreven, men den har en kjerne av sannhet, sier Haltbrekken til Dagsavisen.

Også den tidligere visepresidenten i USA, Al Gore, omtaler innholdet i filmen som tankevekkende. Gore håper filmens innhold skaper ny interesse for miljøpolitikk i USA.

Regissør Roland Emmerich skal ifølge rykter ha svidd av tre kvart milliard kroner på "The Day After Tomorrow", som blant annet viser flodbølger som skyller over byer og tidligere tropiske strøk som fryser til.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags