Det var en kald og regntung sankthans i distriktet. På Eiktunet ble feiringen avlyst, men ikke alle mente at regnet er en gyldig grunn til å avfeie en utendørs fest. På Biristrand satte de opp partytelt, og grillet og koste seg på Strandengen.

God stemning

Stemningen ble fort munter, til tross for været. De fleste krøket seg sammen inni partyteltene for å spise grillmat, vafler, godterier og masse annet som kiosken kunne by på. De som frøs kunne ta turen inn i peisestua for å få litt varme i kroppen, og festen ble da også flyttet inn etter hvert.

Det er andre året det arrangeres sankthansfeiring på Strandengen i regi av Biristrand Vel, historiegruppe, sanitetsforening og Biri Lions. I fjor var det om lag dobbelt så mange festdeltakere som i år, men dette skremte ikke arrangørene.

- Været tatt i betraktning, så er vi fornøyd med antall besøkende. Hvis det hadde vært fint vær ville vi nok vært mange fler, sa Mona Herberg Haugom, og forsikret at de har som mål å gjenta arrangementet til neste år.

Fikk fyr

Etter at grillsjef Arild Amble hadde avsluttet matserveringen og alle mager var mette, var det tid for å tenne bål. I forkant hadde arrangørene laget en flåte med masser planker og ved.

Alf Kristian Steinstad og Bjørn Myhre rodde ut dit for å tenne på. Ikke alle var overbeviste om at de ville klare å få fyr. Veden hadde nemlig vært i vannet, da flåten veltet tidligere på kvelden. Men etter en liten stund brant det riktig så godt i det store bålet på Mjøsa.

Ungene fikk tid til å boltre seg med organiserte leker i perioder med oppholdsvær, og etter hvert ble det på tide å rusle inn for å lytte til levende musikk av Rune Aas og Magnar Karlsen. De to karene fra Toten spilte dansbar musikk, og dansegulvet ble flittig brukt. Arrangørene var godt fornøyde med kvelden etter værforholdene å dømme.

Mer om St. Hans-feiringen i distriktet i OA!