Midnattskonsert i Gjøvik kirke for 28. gang på rad

Av
DEL

InnsendtNår lille julaften går mot midnatt, slår igjen Fredheim Blandede Kor og Gjøvik Bybrass seg sammen for å synge og spille jula inn.

Det var i 1992 at Fredheim Blandede Kor startet med dette, og alt året etter var Gjøvik Bybrass med. Og i alle årene siden har koret og brassen gått sammen om å synge og spille jula inn med midnattskonsert i Gjøvik kirke – med fullsatt kirke i alle år.
Her traff kor og brass ei «nerve» i sin tid; både gammel og ung har sluttet opp om konserten i årene som har gått.
Dirigenter er Anette Dean for koret og Christian Tenfjord for brassen. Begge dirigenter er for tiden studenter ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

Konserten utgjør «finalen» i Fredheimkorets jubileumssesong; koret har i år fylt 90 år og har arrangert både jubileumskonsert og stort sangerstevne på Gjøvik.

Anette Dean er tilbake i Norge etter ett års studier ved Sibeliusakademiet i Helsinki; hva er da mer naturlig enn at «Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt» i et arrangement av Jean Sibelius er på repertoaret. Koret synger også «Eit barn er født i Betlehem» tonsatt med en norsk folketone og i et arrangement av Ørjan Matre.

«Mitt hjerte alltid vanker» og «Kling, no klokka» har også bakgrunn i norske folketoner, begge i et arrangement av Henrik Ødegaard.
Bybrassen stiller med et 30-talls messingblåsere, og solist blir det: Det blir ikke ordentlig jul før Torgeir Øyen har spilt «Adams Julesang» på eufonium!

Som fellesnummer i år har kor og brass valgt «Elegi»; arrangert for kor og brass av Christian Tenfjord selv.
Og organist er Vidar Fredheim – som det bruker å være!

Artikkeltags