Terningkast 5: MARIANN YOUMANS: Rett og slett

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Illustrert av Tora Marie Norberg Gyldendal

DEL

Mariann Youmans har skrevet Rett og slett, med undertittelen rettighetsboka for deg under 18. Her har hun samlet barns rettigheter i en innbydende og illustrert bok. Hun tar først for seg "alderspyramiden" – som viser et stigende antall rettigheter jo eldre du blir, deretter får vi temakapitler med overskrifter som barnevernet, skolen, sex, mobbing, problemer hjemme, jobb og sykdom.

Boka er pedagogisk lagt opp, og Mariann Youmans klarer å snakke direkte til barn og ungdom. Sidene er spekket med lister, faktaopplysninger, sitater, rammer og lenker. Sammen med ulike farger og liten skrift, kan det blir litt uoversiktlig. Men både farger og illustrasjoner gjør også boka terskelen for å bla i boka lavere – den ser absolutt ikke tørr og kjedelig ut. Tora Marie Norberg har laget illustrasjonene, de er fulle av symboler, men også "lette" å se på og friske i streken.

Dette er en oppslagsbok, og den bør være lett tilgjengelig for barn og unge dersom de lurer på noe eller har et problem. Her er mye nyttig informasjon og også gode tips til hvordan man kan få videre hjelp.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags