Selv om dette er ei barneplate, er den kanskje like mye ei plate som den godt voksne generasjonen kan ha glede av: Et trivelig gjenhør med en del av sangene fra den gang Alf Prøysen laget barnetime for de minste på 1950-tallet, framført av en som kan dialekten, og med akkurat passe musikalsk følge. Det enkleste er gjerne det beste. Dette er Prøysens verden, uten unødvendige tilsetninger.

Og følelsen av en nær-Prøysen-opplevelse forsterkes ytterligere ved Gustav Nilsens innsats. Komikeren og imitatoren fra Kapp gjenskaper Alf Prøysens stemme så livaktig at man til tider lurer på om det er mikset inn gamle originalopptak med barnetimeonkelen selv. Maj Britt både småprater og synger duett med "Prøysen" og har i tillegg hjelp av barnekor og datteren Daniela og musikalsk drahjelp av blant annet Stian Carstensen og Paolo Vinaccia.

Her er de med; Bolla pinnsvin, Helene harefrøken, Nøtteliten, Du og jeg og dompapen og mange flere. Som vanlig på nye plateutgivelser med Prøysens viser bys det på et par overraskelser, for det ligger mange vers og venter på å bli tonesatt. Geir Holmsen har skrevet musikk til "Tannvisa" og "Det var en gang", dessuten framfører Maj Britt et lite vers om å drikke tran.

Med på kjøpet følger ei bonusplate med tre av Prøysens mest kjente sanger, "Musevisa", "Romjulsdrøm" og "Julekveldsvise". Her er det bare å sette seg ned og lytte og komme i stemning. Prøysen er og blir Prøysen, ingen tvil om det. Og Maj Britt Andersen har et nært forhold til hans diktning og kan å formidle den til den yngste generasjonen.