Gå til sidens hovedinnhold

LURT til å le

Artikkelen er over 18 år gammel

Det var ikke langt mellom latterkulene da Lunner Revy- og Teatergruppe (LURT) hadde premiere på sin nye revy «Med liv og lyst» i går kveld. Lokale størrelser fikk passet påskrevet og kjente typer ble utsatt for lun karikatur.

Men det er ingen grunn til å bli fornærmet på revysjef Viggo Bråthen eller noen av de andre. For som Lunners ordfører Harald Nessjøen påpekte:
- Dersom ordføreren i kommunen ikke ble nevnt i en slik revy, ja da hadde jeg virkelig gjort en dårlig jobb.
Og det var ikke til å unngå at verken Nessjøen eller den mye omtalte rådmannssaken i Lunner dukket opp flere ganger i løpet av forestillingen, men det tok ordføreren med godt humør. Så er da heller ikke LURT-gjengen på noen måte ondsinnede typer. «Vi er nemlig ikke så slemme vi», skriver Bråthen i revyens programblad, og slem var revyen ikke. Publikum lo vel så godt av de gode karakterene vi ble presentert for, som de gangene skuespillerne sparket til høyre og venstre.

Ristet av latter
Revyen består av i alt 23 nummer. Alle er ikke like gode, men høydepunktene kommer likevel så tett at de litt svakere innslagene føles som behaglige hvileskjær. Etter krampelatteren kan det være godt å få roet seg litt.
Bensinstasjonsansatte, advokater, tabloide lokalavisjournalister, og selvsagt politikere, får alle gjennomgå. En god porsjon selvironi har denne revygjengen også. Det er ingen rød tråd gjennom forestillingen, poenget er at publikum skal ha det moro. Og et fullsatt Skogglimt på Grindvoll hadde det tidvis fryktelig moro.
Samtlige skuespillere bidrar til å løfte revyen, men Roar Kalvsjøhagen er nok den som frambringer de fleste og høyeste latterbrølene. Han er underfundig og tar karakterene på kornet gang etter gang. Etter hvert ler publikum bare Kalvsjøhagen viser seg på scenen. Da har du lykkes godt som revyskuespiller.

Stor interesse
Den eneste svakheten ved revyen er at noen av innslagene har fått litt tynne avslutningspoenger. Gode punch-lines er vanskelig og særlig blir det vanskelig når veldig mange gode poenger er brukt opp tidligere i sketsjen.
Men dette skal absolutt ikke være et argument mot å få med seg LURT-revyen. Det er foreløpig planlagt sju forestillinger i tillegg til fredagens premiere. Revygruppa holder muligheten åpen for ekstraforestillinger. Pågangen på billetter har vært stor i forkant av premieren og det er synd dersom ikke flest mulig får med seg lokale kulturkrefter i fri utfoldelse.
Du gjør LURT i å ta deg en tur på «Med liv og lyst».