Fredag første februar. Merk deg like gjerne datoen med det samme, det er nemlig dagen Lunner Revy- og Teatergruppe, LURT, har première på sin nyeste oppsetning, Den store barnedåpen, skrevet av Oskar Braaten tilbake i 1925.

Lunner-gjengen er fra før av godt kjent for sine mange revyer og musikaler, men har denne gangen valgt å satse på sitt første stykke uten verken sang eller musikk.

Langs Akerselva

Handlingen tar oss tilbake til midten av 1920-tallet, og til arbeidersamfunnet langs Akerselva i Oslo. Her treffer vi Alvilde som har havnet i ulykken og fått barn utenfor ekteskap, og hun blir ikke akkurat tatt imot med åpne armer når hun oppsøker kirken for å få barnet døpt. Den store barnedåpen er en folkekomedie, med lun humor, men som også kommer med noen spark hit og dit, spesielt i retning kirken.

Proffe amatører

Selve ideen om stykket kom for omkring et år siden, og planleggingen var dermed allerede godt i gang da revy-og teatergjengen i går møttes for å komme i gang med arbeidet. Det var både dem med flere tiårs fartstid, og de som spiller sitt første stykke på Grindvoll, men likt for dem alle er entusiasmen og gleden ved å spille amatørteater, og spenningen lå tjukt i lufta under onsdagens briefing. Det er jo noe spesielt ved amatørteater; interne vitser, latteren sitter løst, og det kribler litt i den indre skuespilleren. Kanskje derfor det ifølge leder i prosjektgruppa, Mari Lunder, ikke har vært noe problem å fylle rollelisten. Men det er ingen hvem som helst som har fått plass i stykket, med et såpass rikt persongalleri er det viktig å finne riktig person til rollen, og dermed har flere av skuespillerne blitt regelrett headhuntet til rollene. Her drives det seriøs butikk, altså.