Margit Sandemo (93) med drama fra Valdres

BOKKLAR: Margit Sandemo har rukket å fylle 93 år, men det hindrer henne ikke i å stadig skrive bøker.

BOKKLAR: Margit Sandemo har rukket å fylle 93 år, men det hindrer henne ikke i å stadig skrive bøker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Margit Sandemo fylte 93 år 23. april, men den rause alderen har tydeligvis bare gitt ekstra med blekk til det velbrukte blekkhuset.

DEL

Margit Sandemo har solgt 36 millioner bøker og skrevet over 170 romaner. Mest kjent er «Sagaen om Isfolket», men nå kommer hun altså med en ny bok: «Ørnens rike – fortellinger fra en fjelldal», med planlagt utgivelse i juni.

For voksne

Den populære forfatteren skrev sin første roman i 1963, og skuffelsen var stor da den ble refusert fra forlaget. Samtidig ble manuset foreslått som en føljetong i et ukeblad, og i 1964 kunne man lese «De tre frierne» i Norsk Ukeblad. I årene som fulgte, ble Sandemos fortellinger utgitt som føljetonger i flere norske og skandinaviske ukeblader, og de kom senere også ut i bokform.

– Jeg skriver eventyr for voksne, sier Margit Sandemo selv om sitt forfatterskap. Innholdet i disse eventyrene kan karakteriseres ved sin frodighet og fantasi – med fortellinger som rommer alt man kan tenke seg av spenning, drama og romantikk, ispedd en rekke overnaturlige elementer.

I forbindelse med sin 90-årsdag i 2014 ble Margit tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som forfatter og bidragsyter til leseglede. Og Margit hviler ikke på laurbærene: Den spreke 93-åringen skriver fortsatt.

Fire fortellinger

Med «Ørnes rike» tar Margit Sandemo med leseren med på en reise tilbake i tid. Hun formidler fotavtrykkene til de som har bodd her før oss, og binder fortiden sammen med framtiden. Sandemo har bodd i Valdres og kjenner området godt. Boka «Ørnens rike» er fra dalen Grunke i Valdres, en liten dal som Margit Sandemo er svært knyttet til. «Ørnens rike» er fire fortellinger om mennesker/menneskeskjebner i dalen grunke i Valdres, en liten dal som Margit Sandemo er svært knyttet til. Boken starter med den første bosettingen i steinalderen. Deretter bronsealderen og vikingtiden. Til slutt en familie som må flykte fra Svartedauens herjinger.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags