Jazzvokalist og performanceartist (!) Lisa Dillan går dristig og stille til verks på Love Me Tender The Quite Quiet Way, der hun sammen med et knippe av Elvis Presleys gamle musikere tar for seg 14 sanger Elvis nærmest gjorde til sine egne. For å gjøre bildet komplett, er albumet spilt inn i det legendariske RCA Studio B i Nashville der brorparten av Elvis Presleys innspillinger ble gjort.

Som undertittelen forteller (samtidig som det er navnet på duoen Lisa Dillan har med gitarist Asbjørn Lerheim), er det forsiktige versjoner av legendariske Elvis-hits Dillan har valgt å gjøre på sin måte.

Mange har prøvd å snu og vende på de gamle klassikerne, men de aller, aller fleste når ikke The King opp til hælene engang. Men Lisa Dillan får det til, selv om hun må varme opp med noen pliktløprunder med trekløveret Memories, Stuck On You og I'll Surrender før hun kommer til poenget. Surrender er den første definitive fulltrefferen. Fra å være en litt anonym, men sjarmerende Elvis-slager, har Dillan spilt inn sangen med hvilepuls og med det klart det Elvis Presley var alene sammen med Frank Sinatra om å gjøre, å gjøre sangen om til sin egen. Surrender får et helt nytt liv og står ved hjelp av Dillan fram som en perle av en sang.

Separate Ways og I'm Leavin' er begge spennende valg i en stor og omfattende katalog, men for å finne det absolutte høydepunktet på et overraskende sterkt album, må vi til superklassikern: The Wonder of You låter flott nesten uansett, men med gamlekara Norbert Putnam og Glen D. Hardin hører vi for alvor storheten i sangen, og når James Burton tryller fram en ny og nydelig versjon av den legendariske gitarsoloen, ja, da er intet øye tørt. Heartbreak Hotel og Love me Tender tar oss ned på jorda igjen i relativt streite versjoner, men så får vi perleraden I've Lost You, I've Got a Thing About You, Baby og You Don't Have To Say You Love Me. Lisa Dillan satser høyt og vinner. Dette er tolkninger gjort med et varmt og bankende hjerte for den eneste kongen av rock 'n' roll, Elvis Presley.