Terningkast 3: LINDE HAGERUP: Verdens største gorilla

Verdens største gorilla

Verdens største gorilla

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Cappelen Damm

DEL

40 år gamle Linde Hagerup har gitt ut dikt og en roman tidligere, dette er hennes debut som barnebokforfatter. Og det er slett ingen dårlig debut, men om den egner seg så veldig godt for barn mellom fire og ti, som forlaget skriver i sin omtale, er jeg mer usikker på. Til det er mange av tekstene rent umiddelbart for vanskelig tilgjengelig for så små barn, selv om noen av dem også vil gå rett hjem hos små lesere. Dermed er dette en bok for både små og store.

Mange vil huske Inger Hagerups bok Lille persille og andre barnebøker fra hennes hånd på 1970-tallet. Barnebarnet Linde er tydelig inspirert av disse fantasirike, noen ganger helt surrealistiske tekstene for barn, og følger i sin farmors fotspor.

Hun når ikke helt opp til samme nivå, tekstene flyter ikke like lett og rimene sitter ikke like godt. Samtidig er mange av tekstene her ordentlig fine og får fantasien i sving hos både høytleser og små tilhørere. Teksten Ut på tur kan få små barn til å lære om fremmede land og kulturer, mens Eksperiment kan lære barn noen nye, mer voksne ord, så lenge en voksen tar seg tid sammen med barnet.

Illustratør er Thore Hansen, mannen bak de fantastiske tegningene av sjøormen Ruffen, blant annet. Tegningene er detaljerte, men igjen oppfatter denne anmelder dem som mer velegnet for større barn og voksne. Noen av dem er litt vel skumle, andre litt uforståelige.

Alt i alt en bok det er vanskelig å bli klok på, siden den ikke er så barnevennlig som den nok er tenkt i utgangspunktet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags