Kunstnersamtale FUGE kunstprosjekt

FUGE KUNSTPROSJEKT

FUGE KUNSTPROSJEKT Foto:

Av
DEL

InnsendtDet var et stort oppmøte av folk torsdagen da nysatsingen og samarbeidet F U G E til kunstforeningene i Gjøvik og på Toten åpnet 5 september i Kauffeldtgården på Gjøvik. F U G E vil gjennom 2019/20 presentere lokale kunstnere som alle har det til felles at de er medlemmer av NBK og NK. Første utstilling i en rekke av 16, var Elise Schonhowds utstilling [moti:´v].

På åpningsdagen var de gamle lokalene i Kauffeldtgården tettpakket med folk, og kunst som nok trenger et mer privat rom med hver enkelt ble omringet av folk som så på gjenstandene og bildene med undring, nysgjerrighet og interesse. Mange har funnet veien tilbake for å se alt i ro og stillhet, og flere har kommet langveis fra for å se det som nå vises på Gjøvik.

F U G E ønsker å løfte fram kunstnerne som har sitt virke i distriktet, og øke forståelsen for den kunsten som blir skapt i nær dialog med publikum. Torsdag 26 september kl. 18 vil det derfor bli arrangert en kunstnersamtale mellom kunstnerne Tone Gellein og Elise Schonhowd rundt utstillingen og arbeidene som nå vises i Kauffeldtgården.

Elise Schonhowd er utdannet ved SHKS, Kunsthøyskolen i Oslo, og underviste i maleri, tegning og skulptur fra 1992 ved høyskolen Ldm; The Art Institute of Florence, i Italia, fram til 2006 da hun flyttet hjem til Norge. Hun har stilt ut nasjonalt og internasjonalt, og bor i dag på Gjøvik.

Hun har de siste årene hatt flere utstillinger i Oppland: Memory as a creative act, 2015, Oppland Kunstsenter. De Nære Ting, 2016, Galleri Fjordheim. All/tid, 2017, Galleri for en dag. The LAST GIRL er navnet på en bok av Nadia Murad, 2018/19, Kunstrom3. [moti:´v], 2019, F U G E – Kunstforeningene på Gjøvik og Toten.

Tone Gellein har en master i kunst fra Goldsmiths College, London. Hun har bl.a. bidratt med en tekst i boken «Over alle hauger», stedskunst og steder i Oppland 2017; deltatt som kunstner i prosjektet og boken «Forbindelser-tre forlatte husmannsplasser» 2018. Siste publisering i det historiske verket Høvik Ballett 50 år, lanseres under Ultima på Henie Onstad Kunstsenter 2019. Hun jobber med performance, tekst og video, har bakgrunn som danser og utøver i scenekunstfeltet,

Artikkeltags