Markerer åpningen av Skjærenbrua

RESTAURERT: Skjærenbrua som ligger langs Den Vestre Trondhjemske Kongeveg over Totenåsen er nå ferdig restaurert.

RESTAURERT: Skjærenbrua som ligger langs Den Vestre Trondhjemske Kongeveg over Totenåsen er nå ferdig restaurert. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag blir det offisiell åpning av Skjærenbrua, som ligger ved inngangen til Totenåsen, i krysset der Rossgutua møter Torseterveien.

DEL

Det er Østre Toten kommune som inviterer, i samarbeid med Statens vegvesen, Norsk vegmuseum og eierne av Grøna skysstasjon, Kjersti og Per Idar Vingebakken.

Det er de som har stått bak restaureringen av brua, som de også gjorde ved Gjøna skysstasjon, som var ferdig nyrestaurert for tre år tilbake.

Skjærenbrua er en steinhvelvbru fra 1795, som ligger langs Den Vestre Trondhjemske Kongeveg over Totenåsen.

Brua ble bygget for kryssing av elva etter datidens behov. De senere årene har brua gjennomgått en omfattende restaurering for ivaretakelse som kulturminne. I den forbindelse er det også bygget en ny bru ved siden av for å imøtekomme dagens trafikkbilde, skriver Østre Toten kommune på sine hjemmesider.

Under fredagens markering skal ordfører Guri Bråthen klippe snora, mens det blant annet blir orientering om prosjektet ved Geir At le Strombringer fra Norsk vegmuseum og foredrag om Skjærenbrua og Kongeveien i en kulturhistorisk kontekst ved direktør på Mjøsmuseet, Arne Julsrud Berg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken