Kulturkafè med Solveig Leithaug på PULS-Ditt værested

Avstand og nærleik - Konsert på PULS-Ditt værested 03.09.20 kl.18.00

Avstand og nærleik - Konsert på PULS-Ditt værested 03.09.20 kl.18.00 Foto:

Av

I årets første kulturkafè ønsker PULS-Ditt værested velkommen til en varm og vakker konsert når de får besøk av Solveig Leithaug som er på turneèn «Avstand og nærleik 2020».

DEL

Innsendt Mange nordmenn synes Solveig Leithaug (54) alltid har vært her. Kanskje fordi hun allerede som 18-åring debuterte med plata Askepott. Fleire tiår før jenter med eminent gitarspill og egenkomponerte låter dominerte popverdenen var hun der, artisten fra en av Nordhordlands mest musikalske familier.

Siden 1985 har det blitt elleve norske og sju engelske album, og musikalske oppdrag over hele verden i tjue land. De siste 20 årene har Solveig Leithaug vært bosatt i USA. Hun har blitt tatt varmt imot i sitt andre hjemland og har mottatt flere utmerkelser, blant annet den prestisjefylte Dove Awards. Hennes samarbeidet med Gloria og Bill Gaither & Homecoming Friends har bl.a. ført henne til countryens storstue, Grand Ole Opry - en konserthall svært få nordmenn har hatt æren av å opptre i.

Solveig, opprinnelig fra Frekhaug, kan i år markere 35 år som plateartist, og hun besøker tretten norske byer med turneén «Avstand og nærleik» i august og september 2020 etter fullførte dager i innreisekarantene fra Nashville, hvor hun bor nå.

Denne kvelden vil du få oppleve hennes sterke melodier og ærlige tekster, som favner bredt og gjenspeiler livet, i tema som kjærlighet, sorg, trøst, tro og håp. Repertoaret spenner fra Solveig’s nyere kritikerroste innspillinger Riverside - Hymns & Spiritual Songs, Time, Finding Home, og helt tilbake til hennes klassikere fra 80-tallet.

Hun kan med rette kalles en sjangeroverskridende artist og hennes tolkninger av tradisjonelle salmer og folketoner blir omtalt som nyskapende. Solveig er artist som appellerer til flere generasjoner og musikalske sjangere som roots, Americana, pop og vise.

PULS-Ditt værested følger myndighetenes smittevernregler med god avstand og registrering av navn og telefonnummer på fremmøtte.

Billetter må bestilles på forhånd, og det er dessverre begrenset antall plasser. Det er fortsatt gratis arrangement hvor du vippser etter evne, men billetter må reserveres på e-billett via Gjøvik kultursenter eller ved registrering i kassa på PULS-Ditt værested på forhånd. Det vil bli åpen kafé, men med enklere servering. Du må gjøre ditt med avstand og god håndhygiene, og du må dessverre bli hjemme om du føler deg syk. Dørene åpner kl. 17.00.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken