Gå til sidens hovedinnhold

Kreativt orkester med egen jazzopera

Artikkelen er over 19 år gammel

Hoff jente- og guttekorps i Østre Toten ønsket å lage en musikalsk forestilling, der de kunne vise mange av sine kreative evner. Resulatet ble jazzoperaen Stomper og bærter, som ble vist i Østre Toten kulturhus mandag, tirsdag og onsdag.

Ungdommen har både skrevet tekstene, diktet historien og valgt sangene selv, så dette var deres eget prosjekt fra ende til annen.

Her skal det gis poeng for både framførelse, kreativitet og mot, ikke minst det siste. Det er vanskelig å spille godt teater, og enda vanskeligere når man skriver historien selv. Den røde tråden var heller tynn, men når det er sagt, så var ikke storyen det viktigste. Poenget var å gi korpsmusikken en ny innpakning og gjøre det morsomt for både deltakere og publikum.

Byggestilas
Før vi sier mer om forestillingen må vi gi ros til Odd Helge Listerud, som var ansvarlig for scenografi og lys. Han hadde plassert musikerne på et stort byggestilas, så enkelt og stilig!

En annen som bør navngis er hovedpersonen i stykket, Marte Marie Gjestrum. Den18 år gamle Tranberg-eleven sang nydelig, spilte trompet praktfullt og gjorde en hederlig innsats som ungjenta Yvonne.

Yvonne blir forelsket i musikeren Knut, men han legger ikke merke til henne. Hun lar seg friste av Kalle og gjengen til å prøve dop for å gjøre seg bemerket, men Knut velger heller den beskjedne fløytisten Solveig. Det hele ender tragisk med at Yvonne tar en overdose og dør.

Doping det gjør susen, synger Kalle, ypperlig spilt av 9. klassingen Anne Lene Gylder.
Med litt kokain i hugu, blir det fest i stusslistugu, forkynner Kalle og lovpriser dop i alle varianter. Jeg håper virkelig at de 400 skoleelevene som så førpremieren sammen med meg oppfattet sluttpoenget, ellers ville de sitte igjen med en stor dose dopreklame.

Roste ungdommen
Dirigent Per Inge Høiberg sa seg meget fornøyd etter førpremieren, og roste ungdommen for topp innsats. De voksnes oppgave var å legge til rette for ungdommens ønsker, og det gjorde de. Her ble det plass til både motorsykler på scenen, og effekter som røykbomber og snødryss. Sikkert moro å være musiker, når man får lov til å boltre seg sånn...