Lite søvn og mye spilling

KORPSSOMMER: Idun Finstuen Grime, Inga Torine Sand Snipstad, Ingrid Granseth, Ingvill Bøe Stenseng og Nina Askvig tilbringer en uke av sommeren på Toneheim.

KORPSSOMMER: Idun Finstuen Grime, Inga Torine Sand Snipstad, Ingrid Granseth, Ingvill Bøe Stenseng og Nina Askvig tilbringer en uke av sommeren på Toneheim. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En uke borte fra mamma og pappa for å spille korpsmusikk er en perfekt sommer for godt over 400 barn og unge.

DEL

424 barn og unge har meldt seg på årets NMF sitt sommerkurs på Toneheim, og i uke 28 er 110 12–14 åringer samlet for å spille korpsmusikk på Toneheim. Denne uka er det ca. 30 deltaker fra våre lokale skolekorps.

– De skal komme hjem til sine korps med en «ny giv», sier administrerende leder Dag Otto Jostad.

– Godt å være borte

Noen av årets deltakere er fem jenter fra Søndre Land Skolekorps som fornøyde etter dagens lunsj tar seg en prat med oss.

– Det beste er å få nye venner, og selvsagt være litt borte fra mamma, pappa og slitsomme søsken, ler jentene fornøyde.

Fire av dem har vært på kurs før, og har i år fått med seg enda ei. Totalt er de ni stykker fra deres skolekorps. Siden de er pleier å være der sammen har de et fast gjengnavn, Gudrun.

– På kurs lærer vi utrolig mye på kort tid, og det er veldig morsomt å spille i et så stort korps, forteller jentene, som er veldig fornøyde med lærerne sine på kurset.

Mange på kurs

Norges Musikkorps Forbund Hedmark og Oppland arrangerer hvert år sommerkurs på Toneheim. De er organisert slik at det er ulike aldersgrupper for hver uke.

Her får deltakerne lærer på sitt instrument med undervisning både i grupper og alene i tillegg til at de spiller i felles janitsjarkorps og ensembler.

– Denne uka er det så mange at vi har valgt å dele opp felleskorpset til både brassband og janitsjarkorps, forteller Dag Otto Jostad.

Han forteller videre at det er bra med påmelding i de yngste aldersgruppene, og det tyder på bra rekruttering.

– Har du først hvert på et kurs vil du gjerne komme igjen året etter, sier Jostad, som selv har vært deltaker på kurset.

Sene kvelder

På rødt kurs er Jon Kristian Solberg musikalsk leder og Søndre Land jentene er veldig fornøyd med musikken han har valgt ut til avslutningskonserten på søndag.

Selv om jentene synes det er deilig å være borte fra familie synes de det er litt deilig å komme hjem også.

– Det blir sene kvelder og mye spilling, så det blir godt å sove når vi kommer hjem, nikker jentene.

De synes også det er fint å bli kjent med nye i andre korps som de holder kontakt med på sosiale medier og plutselig møtes på fotballkamp.

Godt omdømme

Selv om det er en liten nedgang i årets deltakere er kurset på Toneheim veldig populært.

– Det er åpent å søke på kursene rundt om i landet, men flere eldre utenfor Hedmark og Oppland søker seg hit. De ser ofte på hvilke lærere vi har, sier Jostad.

Noe som er litt sjeldent på kurset på Toneheim er at de har med egen akkompagnatør på piano som deltakerne har mulighet til å spille med.

Alle kurs avsluttes med konsert der hver spillegruppe viser fram noen, noen solonummer, og selvsagt felleskorps. Kurset for de eldste avsluttes 6. august med åpen konsert i Vang kirke.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags