Sommerens korpsfest ser du på OA-tv

MJØSFESTIVALEN: Lørdag og søndag vil mange av landets korpsmusikere sette sitt preg på Gjøvik. Her fra  åpningen av fjorårets Mjøsfestival på Gjøvik gård.

MJØSFESTIVALEN: Lørdag og søndag vil mange av landets korpsmusikere sette sitt preg på Gjøvik. Her fra åpningen av fjorårets Mjøsfestival på Gjøvik gård. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med tv-overføring av NM i marsjering som en saftig rosin i en ellers velfylt korpspølse, skulle alt ligge til rette for nok en velmusiserende Mjøsfestival til helga.

DEL

Førstkommende lørdag og søndag vil Gjøvik sentrum – og Fjellhallen med – fylles av liflige toner fra godt og vel 800 musikanter fra store deler av landet.

Viser seg fram

Korpsmusikantene kommer virkelig til å sette sitt preg på byen i helga, og Ingrid Juul som er leder i hovedkomiteen for festivalen, håper folk kjenner sin besøkelsestid og blant annet får med seg lørdagens konserter i skateparken, oppmarsjen i Storgata til selve åpningen på Gjøvik gård og Toner fra tunet-konserten som denne dagen naturligvis har lokal korpsmusikk på menyen.

– Vi håper også mange tar turen til Fjellhallen på søndag da NM i marsjering går av stabelen, sier Juul som forteller at dette er noe helt nytt i Mjøsfestival-sammenheng og er vel verdt å få med seg. De som stiller til dyst er Vardal skolekorps, Huseby Skoles Musikkorps og Melhus skolekorps og klikker du deg inn på oa.no fra kl 10, kan du altså se det spennende NM-oppgjøret på skjermen din.

Er man likevel ute på en aldri så liten sommerlig byvandring, bør man i tillegg få med seg oppmarsjen til Gjøvik stadion fra Nedre Torggate der det blir premieutdeling og avslutning.

Korpsvert

Festivalen ble første gang arrangert i 1984 og i fjor var 1500 deltakere fordelt over 30 korps påmeldte. I år er antallet nede på 800 deltakere.

– Antallet deltakere svinger – det har det alltid gjort. I år er 22 korps påmeldte og de kommer fra nær sagt hele landet, sier Ingrid Juul. Ved siden av arrangørkorpsene Fredheim skolekorps, Vardal skolekorps og Gjøvik skolekorps, er også Raufoss skolekorps med for å forsvare de lokale fargene.

– Ellers kommer det korps fra Trøndelag, Møre og Romsdal, Buskerud, Akershus og ikke minst fra Hedmark, noe som jo er ekstra morsomt, sier Juul som forteller at hvert korps får utdelt sin egen korpsvert slik at ingen risikerer å rote seg bort mellom spilling og aktiviteter som for eksempel å besøke Vitensenteret eller Totenbadet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken