Konsertviku-vorspiel

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Fredag tjuvstartet Konsertvikua på Østre Toten. Det gjorde den med mørke høsttoner og swingende jazz i høstmørket.

DEL

Lokale krefter sto på plakaten da Konsertvikua 2006 ble åpnet i går kveld. Den egentlige åpningen er visst nok på lørdag, så dette blir mer å se på som et vorspiel. Og hvorfor ikke. Ofte er det slik at vorspielene er festligere enn selve festen.

Anne Johansen band er et ensemble som har spilt sammen sporadisk i et drøyt år. Ved siden av Anne består bandet av Hans magnar Østlien på gitar, Vidar Karsrud på percussion og Christian Sporild på keyboards. Vi snakket med musikerne rett før konsertstart, og lovte dem at vi ikke skulle skrive noen anmeldelse fordi notatblokka måtte pakkes lenge før konserten var halvspilt. Men vi anmelder litt like vel.

Sarte, litt mørke høststemninger uttrykt gjennom jazz og country. Men det var ikke godt å si hva som var hva. Dette fordi bandet farget låtene på sin egne måte. Anne Johansen band leverte et sett så lyrisk og finstemt at det var en nytelse å sitte og høre på. Vi ble sittende betraklig lenger enn planlagt før vi måtte rushe videre til Gran gård der Gosen Gla`jazz vartet opp med godt humør og swingende rytmer.
- Jeg har hørt Gosen Gla`jazz en del ganger og det virker som bandet i hovedsak består av et evig smil.

På fredag spilte de som vanlig dixielandjazz, selv om låtene jeg hørte ikke alltid assosieres med dixielandet. "Jørgen Hattemaker" er kanskje ikke den melodien man først tenker på når noen sier dixieland. Men det funker godt. Låta ble sjelfullt framført av saksofonist og klarinettist Johan Narum. Ellers ble det, som vanlig er med Gosen Gla`jazz, fortalt rikelig med anekdoter som introduksjoner til låtene. Etter at låta New Orleans var ferdig, en låt som hyller jazzens fødeby, undret bandet på om ingen snart skulle skrive en låt som heter Kolbu.

Vi får vente til neste konsert med Gosen Gla`jazz for å høre om noen har tatt oppfordringen.

Mer om saken

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags