Det er Lars Erik Gudim Storband som er motoren når Leif Anders Wentzel 9. mai inviterer til storbandsaften på Samfundet i Gjøvik.

To deler

Eller storband og storband, fru Blom. Her er det fort gjort å snuble i begrepene, men et tradisjonelt storband er ofte delt opp i fire blåseseksjoner med fire instrumentalister i hver seksjon. folksomt blir det ikke på Samfundet.

– Denne gangen blir det et såkalt lite storband med sju blåsere pluss komp, og årsaken til det er at første gangen jeg hørte Lars Erik Gudim Storband ble jeg blåst over ende, sier Leif Anders Wentzel som denne gangen virkelig har boltret seg i storbandbiblioteket.

– Det blir en veldig variert kveld med alt fra Frank Sinatra og Dean Martin til Brecker Brothers og noen helt nye låter signert Lars Erik Gudim, sier Wentzel som for å unngå totalt forvirring kommer til å kløyve kvelden i to, en med tradisjonell storbandmusikk og en som er mer funky i kantene.

– Det skal nok bra. Jeg har sunget mer funk enn storband, for å si det sånn, smiler Wentzel.

Mistet stemmen

Ekstra moro for Leif Anders Wentzel er at han ved siden av å synge flere av sine favorittsanger også får spille konsert med sin gamle venn Erik Smith som er trommis i storbandet som tar turen til Samfundet.

– Det blir utrolig stas! Vi har kjent hverandre i 30 år. I 1986 snek jeg meg inn på Bonaparte for å høre Erik spille, sier Wentzel som lover å leve forsiktig fram til konserten 9. mai. Han har nemlig jula 2015 friskt i minnet. Da mistet han stemmen og det er en situasjon han for all del ikke vil havne i igjen.

– Det var helt forferdelig! Der sto jeg med verdens hippeste storband, men så hadde jeg ikke stemme. Jeg kunne ikke synge på seks måneder etter det, så ille var det, sier Wentzel og Erik Smith nikker sympatisk:

– Jeg husker vi måtte improvisere fram en helt ny konsert på sparket, men det gikk det også, humrer Smith som sammen med Wentzel håper på fult hus og stormende storbandjubel når det lille, store bandet inntar konsertlokalet.