Fifty shades of purple

I STØTET: Joe Lynn Turner la ikke skjul på at han koste seg sammen med bandet Spotlight Kid, her ved gitarist Jørn Kjonerud, i bakgården på Kaffka fredag kveld.

I STØTET: Joe Lynn Turner la ikke skjul på at han koste seg sammen med bandet Spotlight Kid, her ved gitarist Jørn Kjonerud, i bakgården på Kaffka fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med hedmarkingene i Spotlight Kid å støtte seg til, leverte Joe Lynn Turner en fest av en konsert i bakgården på Kaffka fredag kveld.

DEL

Felles for brorparten av de som hadde tatt turen til Kaffka denne kvelden var en lett grånende manke, avslørende viker i tinningene og en kropp som ikke tålte så mye i glasset lenger. Men de var i sine glansdager når Joe Lynn Turner også var det, og det var den følelsen de var ute etter - og fikk - sammen med rockelegenden denne kvelden.

Glansbilde

Joe Lynn Turner reiser verden rundt mer eller mindre uten sikkerhetsnett. Der han i gamle dager (muligens) hadde kvinner som ventet på ham backstage, har han nå et knippe backingband som så langt det lar seg gjøre hjelper vokalisten med å skape et bilde av hvordan han og Rainbow låt i glansdagene tidlig på 80-tallet. Noen av bandene hans er gode, andre gjør at Joe Lynn Turner nærmest blir en pussig del av et haltende coverband som spiller hans låter og så har vi Spotlight Kid som er veldig, veldig gode. Det syntes tydeligvis Joe Lynn Turner selv også, for det var tydelig at han kvelden igjennom bare lente seg mot bandet og de to koristene og konsenterte seg om å gjøre jobben sin så bra som mulig. Vel vitende at hedmarkingene bak ham sørget for å tette huller og annet smårufs.

Klassisk musikk

For Rainbow- og Deep Purple-fans og fans av klassisk hard rock generelt, var dette stedet å være fredag kveld. Joe Lynn Turner og gjengen leverte et gullkantet sett uten fyllmasse, kun hits. I rask rekkefølge fylte Rainbow-klassikerne Death alley driver, I surrender, Stone cold, Can't happen here og Street of dreams bakgården og etter noen tekniske utfordringer tidlig i konserten som at Jørn Kjoneruds gitar og forsterker ikke tok til seg strøm, var Turner og gjengen raskt tilbake på sporet igjen.

Forresten artig å høre Jørn Kjonerud spille de klassiske Ritchie Blackmore-licksene og soloene. Etter å stort sett vært frampå som bluesgitarist, var det moro å høre at han ikke hadde glemt gamle kunster og at timene med gitaren på fanget på gutterommet tydeligvis hadde betalt seg. For hvor mange gitarister som viet livet sitt til seksstrengeren i ungdommen på 80-tallet delte ikke den samme drømmen om å en gang stå på samme scene som et av sine idoler. For Kjonerud og resten av Spotlight Kid har drømmen gått i oppfyllelse, noe som gjør at i motsetning til noen av Joe Lynn Turners andre backingband spiller denne gjengen med hjertet utenpå vesten - et hjerte som har pumpet klassisk rock & roll siden guttedagene.

Litt pirk

Men tilbake til konserten. Som nevnt bød amerikaneren på en konsert sett med klassiske rock & roll-briller med få eller ingen dødpunkter underveis. Skal man likevel pirke på noe, ble ble det under Deep Purple-låtene av slaget Joe Lynn Turner ikke har hatt noe med å gjøre - bortsett fra at han er fan av bandet - en litt følelse av coverband over konserten. Highway star  er en klassiker, greit nok, men Perfect strangers kunne vært droppet, Smoke on the water ... ålreit, det er tross alt første gangen et eksmedlem av Deep Purple har sunget den i Gjøvik. Men King of dreams fra "hans" Deep Purple-album Slaves and master satt som et skudd, det gjorde for så vidt råskinnet Rising force som han gjorde med Yngwie Malmsteen for over 30 år siden også, men der han på albumet er en kul og sløy kis, stresset Joe Lynn Turner i bakgården og gneldret på pussig Mark Boals-vis fram teksten.

Med dette fyrverkeriet av ei låt var det bare for gjengen på scena og takke for seg med Spotlight kid og Smoke and the water, og med det var både band, legende og de vel 150 publikummerne som attpåtil hadde fått med seg det britiske bluesfenomenet Krissy Matthews, nok godt fornøyde med kvelden.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags