Jazzhøst med swing-jul

KJENTFOLK: Staffan William-Olsson har besøkt jazzklubben flere ganger. I november kommer han tilbake, da med gjengen i Transantlantic Express.

KJENTFOLK: Staffan William-Olsson har besøkt jazzklubben flere ganger. I november kommer han tilbake, da med gjengen i Transantlantic Express. Foto:

Høstens jazzsesong står for døra og Tune Into Gjøvik Jazzklubb kan love et variert og spennende program som ikke tar ferie før langt ute i desember.

DEL

Det mener jazzklubbens Roy Aage Grenheim som med stolthet i hver bokstav har sendt fra seg høsten og vinterens jazzprogram. Den første konserten med bassisten og komponisten Uri Sala med band er allerede unnagjort, men de driftige jazzerne har naturligvis mer moro på lager.

Coolt

Allerede 4. oktober er duket for en real godbit når gruppa Gard Nilssen Acoustic Unity, bestående av Gard Nilssen på trommer, Andre Roligheten på saksofoner og Ingebrigt Håker Flaten på bass tar turen til Friscena. Dette er noe av det ypperste Jazz-Norge kan by på om dagen og de har med sine egenkomponerte låter med nikk til 60 –tallets frijazz høstet ovasjoner i både inn- og utland. Lørdag 13. oktober trekker jazzklubben til Kafe Gul der de ferier Akevittfestivalen med gratiskonsert med Gavin Robb Trio med Markus Dyrud som gjest på trompet under temaet «Ballader og Blues».

Torsdag 18. oktober roer gjengen det ned med gruppa D-Lovely, som er et Cole Porter-program med sangerinnen Gro Marthe Dickson og hennes band. Med kjente og kjære Cole Porter-låter i nydelig innpakning, ligger alt til rette for en skikkelig kosekveld på jazzklubben.

Jazzjul

Hvis dette blir for soft, skrur jazzklubben 1. november opp funk- og fusion- knappen når de får besøk av gruppa Transatlantic Express som er et norsksvensk-amerikansk samarbeidsprosjekt med blant andre Petter Wettre, Staffan William Olsson, Palle Wagnberg i samspill med flere meriterte amerikanske musikere. Videre blir det 22. november swingjazz fra øverste hylle fra den amerikanske klarinettisten og saksofonisten Ken Peplowski som gjerne blir betegnet som selveste Benny Goodmans arvtaker. Med seg har han stjernelaget Magne Arnesen på piano, Hans Backenroth (S) på bass og Kristian Leth (D) på trommer. Søndag 25. november møtes jazzfolket til Jazzmesse i Gjøvik kirke der klubbens årlige jazzmesse med Nedre Vardal Rytmeforening bestående av Tom Pettersen saksofon, Ivar Farup flygel, Henrik Madsen trommer og Roy Aage Grenheim på bass jazzer jula inn. I tillegg kommer også Marianne Steinsrud og bidrar med skjønnsang.

Torsdag 6. desember dukker kanskje «rosinen i jazzpølsa» opp. Da kommer nemlig Bugge Wesseltoft med sin smått legendariske julekonsert «It’s snowing on my piano». Her blir det julestemning og stinn brakke – garantert. Lørdag 15. desember rundes jazzåret av med den tradisjonelle Luciajazz-konserten. I år skjer det i tingbygningen på Hunn og som vanlig radbrekkes både folkemusikk og jazz før Lasse Stang sager julen inn med sin Sandvig Stradivarius.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags