Gå til sidens hovedinnhold

Tangoen inntar Gjøvik!

Artikkelen er over 2 år gammel

Siden orkesteret startet i 2016, har El Muro Tango turnert verden rundt og høstet stor anerkjennelse i både det europeiske og søramerikanske tangomiljøet.

Fredag 23. november slipper tangoistene debutalbumet «Nostálgico», noe de feirer med konsert på Friscena på Gjøvik Kino & scene 11. november. El Muro Tango er et norsk-argentinsk tangoband som siden 2016 turnert verden rundt, og de ble ekstra godt kjente da de i 2018 opptrådte i finalen av «Norske Talenter» med danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal.

Yndet band

El Muro Tango samarbeider med noen av de ledende argentinske tangosangerne som Martin Alvarado, Negro Falótico og Chino Laborde. Musikken deres er en blanding av argentinsk tradisjonell tango med elementer av jazz og moderne musikk og med et særegent musikalsk uttrykk og en solid dose energi på scenen, er de blitt et yndet band av både musikkelskere og tangodansere.

Det internasjonale bandet holder nå sin første konsert i Gjøvik, men de har allerede besøkt fylket ved flere anledninger.

Kjent på Gjøvik

– I to år på rad har vi reist til Hadeland for å spille i det flotte Steinhuset på Gran, og vi har alltid blitt tatt imot med stor entusiasme og glede, forteller fiolinist Karl Espegard. Selv minnes han Gjøvik fra sin ungdom som deltaker i den årlige Sparre Olsen-konkurransen.

– Sammen med elever fra Talentskolen på Barratt Due Musikkinstitutt ble det en tradisjon å delta i konkurransen. Det ble samtidig en flott anledning til å møte likesinnede fra andre deler av landet, sier han som ikke legger skjul på at han i Mjøsbyen oppigjennom Sparre Olsen-årene stiftet flere nye og gode vennskap.

Kommentarer til denne saken