FjordFlyt i jazza farvann

I FLYTEN: Kristin Brynjulvsrud og Mattis Myrland i FjordFlyt ser fram til nok en superdag i Perlevika førstkommende lørdag.

I FLYTEN: Kristin Brynjulvsrud og Mattis Myrland i FjordFlyt ser fram til nok en superdag i Perlevika førstkommende lørdag. Foto:

Med Stein Torleif Bjella og jazzkometen GURLS på plakaten, regner gjengen bak FjordFlyt med å fylle strandkanten i Perlevika i år også.

DEL

Den 80 år gamle ferga Rand ligger og soler seg ved strandkanten og bare venter på å huse årets FjordFlyt-artister. I starten tok den gamle damen hånd om både artister og publikum. I år tar hun bare imot artistene som på sin side får et meget eksklusivt og minneverdig backstageområde.

Jazzete helling

Førstkommende lørdag går den sjette utgaven av FjordFlyt av stabelen og fletter med det seg inn som et arrangement som er nært knyttet til Tid for tømmer-bygdefestivalen som starter på fredag og rundes av på søndag. For den musikkinteresserte er FjordFlyt et naturlig høydepunkt, ikke minst på grunn av profilen som kanskje ikke er av den mest kommersielle.

BYGDEPOET: Hallingdølen Stein Torleif Bjella kommer med band til Perlevika.

BYGDEPOET: Hallingdølen Stein Torleif Bjella kommer med band til Perlevika. Foto:

– Profilen er sjangeroverskridende med en aldri så liten helling mot jazzen, sier Mattis Myrland som med et smil mener andre får ta seg av popbanda. At artistene som kommer også har en viss lokal tilknytning, er heller ikke noe minus. Trioen GURLS, som både har Ellen Andrea Wang og Hanna Paulsberg i bandet, kan i så fall krysse av kortreistboksene med god samvittighet.

– Ellen Andrea Wang er her for tredje gang, denne gangen altså med GURLS som vi mener harmonerer perfekt med Stein Torleif Bjella som er vår tids bygdepoet, sier Myrland som ikke legger skjul på at FjordFlyt var kjappe på avtrekkeren og fikk kapret GURLS før damenes spilleplan var fullbooket.

SCOOP: Travle GURLS med (f.h.) Ellen Andrea Wang, Rohey Taalah og Hanna Paulsberg er et av sommerenes mest ettertraktede festivalband, men tar med glede turen til lørdagens FjordFlyt.

SCOOP: Travle GURLS med (f.h.) Ellen Andrea Wang, Rohey Taalah og Hanna Paulsberg er et av sommerenes mest ettertraktede festivalband, men tar med glede turen til lørdagens FjordFlyt. Foto:

God plass

Med sol i sikte, noen av landets beste artister på plass på flytescenene på Randsfjorden og stint av folk både på stranden og i båter, er Mattis Myrland og Kristin Brynjulvsrud i FjordFlyt trygge på at de også i år kan tilby en konsertkveld helt utenom det vanlige i Kråkevika i Hov.

– Vi håper folk også tar båtene fatt slik at det blir god stemning ute på vannet, sier Brynjulvsrud som forteller at de opererer med egne båtbilletter. Ellers er det bare å møte opp og nyte kvelden og arrangørene lover det skal bli plass til alle!

– Vi hadde 800 publikummere inne på konserten med Bernhoft for noen år siden, og det var ikke noe problem. Det er likevel et poeng for oss å ikke utvide, men holde alt så intimt som mulig, sier Kristin Brynjulvsrud.

TAK OVER HODET: Med seilet på plass slipper artistene å få sola, i verste fall regnet, i hodet.

TAK OVER HODET: Med seilet på plass slipper artistene å få sola, i verste fall regnet, i hodet. Foto:

Ildsjeler

Men FjordFlyt handler ikke bare om musikk. Festivalkunstner Ingrunn Myrland har laget en egen FjordFlyt-skulptur som får se sola og møte publikum på lørdag, men hvordan skulpturen ser ut vil ikke arrangørene ut med.

– Vi kan vel si såpass at den binder vann og land sammen, sier Kristin Brynjulvsrud og Mattis Myrland relativt kryptiske.

Det er mange ildsjeler som har jobbet lenge med å få på plass årets FjordFlyt-konsert, og tospannet trekker fram både båtforeningene og alle andre som ivrer etter å fylle roller slik at det blir i musikk i Perlevika i år også. Økonomisk går det rundt som en slitesterk dieselmotor, noe som vel betyr at det helt sikkert blir FjordFlyt neste sommer også.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags