Kristian har flyttet hytte, leid scene og bygd vei (!) for å få til helgas stjernetreff

KANONER: Magnus Grønneberg, Per Vestaby og resten av CC Cowboys møter du på lavvotunet på Dokka camping fredag kveld.

KANONER: Magnus Grønneberg, Per Vestaby og resten av CC Cowboys møter du på lavvotunet på Dokka camping fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristian Roen har satset friskt før, men foran helgas Elgfestival må han innrømme at han har spilt særdeles høyt for å få CC Cowboys og Kim Larsen til Lavvotunet.

DEL

Mer strøm, større scene og vei (!) til å frakte legenden Kim Larsen kloss inntil scena er bare noe av det som måtte være på plass før publikumsmagnetene CC Cowboys og Kim Larsen satte signaturen på kontrakten.

Må leie scene

– Dette er uten tvil den største satsingen vi har gjort de årene vi har arrangert konserter på Lavvotunet, sier Kristian Roen som derimot synes det er leit at de største artistene ikke vil spille på den faste scena.

– Da vi bygde den for ni år siden var det med bistand fra fagfolk innen musikk, men når vi får beskjed at artistene ikke vil spille på den, må vi bare bøye oss, sier Roen som forteller at han ikke helt vet hva som er problemet, men at det sannsynligvis dreier seg om at den generelt er for liten.

– Derfor har vi leid konsertscena som ble brukt på Hellbillies-konserten på Kapp i helga. Den plasserer vi ved siden av den faste scena, sier Kristian Roen som legger til at de måtte fjerne en liten hytte for å få plass til scena.

– Under Elgfestivalen kommer vi til å bruke begge scenene: Magnificent Blister, som skal spille før og etter CC Cowboys og Kim Larsen, spiller på scena vår, mens hovedartistene da naturligvis spiller på den store, sier Roen som regner med mye folk når kanonene plugger i.

Kanoner

Både CC Cowboys og Kim Larsen er navn Kristian Roen håper trekker godt med folk til Lavvotunet.

– Kim Larsen har jeg jaktet på i mange år uten å få napp. Denne gangen lyktes vi, og selv om det koster penger er jeg ganske så sikker på at mange tar turen for å få med seg Kim Larsen som faktisk har rukket å bli over 70 år, sier Roen som underforstått ikke tør satse på at dansken legger turen innom distriktet til neste år.

Men det er ikke bare slagere som «Harry», «Syndere i sommersol», «Papirsklip» og «Strengelegen» som skal ljome over Dokka camping i helga. For dem som foretrekker litt mer moderate toner er trekløveret Stein Ingebrigtsen, Dag Spantell og Philip Kruse på plass med sitt mimreshow, det samme er Vega Duo som spiller til dans lørdag ettermiddag.

STORFISK: Superveteranen Kim Larsen er klar for distriktet vårt igjen. Her fra konserten på Trollrock for to år siden.

STORFISK: Superveteranen Kim Larsen er klar for distriktet vårt igjen. Her fra konserten på Trollrock for to år siden. Foto:

Fiskekonkurranse

Under årets Elgfestival er selve elgen ganske så nedtonet. Det samme gjelder utstillere som også kommer til å glimre med sitt fravær.

– Utstillerne har deltatt både på Landsbymarkedet og VG-lista, så vi følte det har vært ganske mye på kort tid her i Dokka. Derfor har vi sagt nei til utstillere i år, sier Kristian Roen som likevel har mye moro på lager:

– I dammen på campingplassen blir det fiskekonkurranse under ledelse av storfiskeren Willy Hvorup, sier Roen som kan friste med Randsfjord-ørret i vektklassen 400 til 800 gram.

– Det vaker godt om dagen, så her er det muligheter for å få fisk, frister Roen som legger til at påmeldingen skjer ved fiskedammen.

Med andre ord legger Kristian Roen og de andre ildsjelene bak Elgfestivalen opp til en helg med liv og røre og ikke minst mye flott musikk.

– Hyttene er fullbooket, men det er fortsatt god plass på campingen til campingvogner, kombicamper og telt, sier Roen mens Kim Larsen summer ut av reiseradioen i bakgrunnen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags