Minor Majority spiller med Sting på Beitostølen

TIL FJELLS: Minor Majority er klare til å dele plakat og scene med Sting på Beitostølen 15. juni.

TIL FJELLS: Minor Majority er klare til å dele plakat og scene med Sting på Beitostølen 15. juni. Foto:

Lørdag 15. juni spiller Minor Majority på samme scene som verdensartisten Sting under festivalen Beitostølen Live.

DEL
– Minor Majority er ute med nytt album i dag, kanskje det beste i deres karriere. Dette vil definitivt bli en magisk konsertopplevelse i fjellheimen, bedyrer festivalsjef Atle Dalen som forteller at bandet lover en konsert med låter fra hele katalogen, både nye favoritter og gamle klassikere.

Stillferdig

– Ikke gå glipp av denne muligheten til å se et av Norges beste og mest rutinerte popband med nytt materiale mellom hendene, sier han entusiastisk.
«Napkin Poetry» er Minor Majoritys første album på ti år. Dette markeres med en omfattende norgesturné i januar, februar og mars.

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «(In That) Premature Way», og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første musikalske tiåret i det nye millenniet her til lands. Eller som vokalist Pål Angelskår så kledelig beskjedent sa det i intervju med Norsk på Spotify: «Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet.»

Spellemenn

Nå er de tilbake med ny musikk. I oktober slippes singelen «Another Year» og i januar 2019 kommer albumet «Napkin Poetry». Hele tolv nye låter er det funnet plass til – fra de hektende, velformulerte poplåtene bandet har blitt så kjent for, via eksesser i alt country / americana landskapet til Ryan Adams og Jason Isbell – til saktegående, storslått rock i samme landskap som Madrugada, Midnight Choir og Tindersticks på sitt mest melodiske.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet «Walking From Nicole’s» og ga ut seks kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de spellemann i klassen «beste popgruppe» for plata «Reasons to Hang Around.» Bandet har spilt over 500 konserter og turnert over hele Europa.
Minor Majority ga seg i 2010, men gjorde livecomeback i 2014 da de markerte 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten «Up For You & I» med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags