Konsert med Low-Fly Quintet på Gjøvik Kultursenter Friscena

Low-Fly Quintet

Low-Fly Quintet Foto:

Av
DEL

InnsendtInnlandssensasjonen Low-Fly Quintet kommer til Gjøvik! De skal spille 9. januar på Friscena.

23. November hadde kvintetten plateslipp i et fullsatt «Festiviteten» i Hama. Konserten fikk HA til å rulle terningkast 6 og sosiale medier til å koke av lovprisning i etterkant.

Da Low-Fly Quintet besøkte Gjøvik etter sin første plate «Stop for a while» skrev Oppland Arbeiderblad:

«Det er ikke hverdagskost å få nye låter pakket inn i papir fra førkrigstida, men denne gjengen gjør det, og de gjør det bra.»

Nå har jazzkvintettens sluppet sin andre plate «Winter Love Song».

Live skaper kvintetten en atmosfære som gir tilhøreren en følelse av å befinne seg på en jazzklubb i New York tidlig på 30-tallet. De tar deg med inn i fargeklangene til en av jazzens flotteste perioder og er et liveband som tar publikum med på en emosjonell berg-og-dal-bane.

Low-Fly Quintet har base i Hamar og de siste par årene har de blitt svært populære i hjembyen, både blant jazzelskere og dem som vanligvis foretrekker andre sjangere. De har trukket bortimot fullt hus på Hamar jazzklubb flere ganger og gjestet byens egen jazzfestival, AnJazz, i 2018.

Da jazzkvintetten ga ut debutplaten, «Stop For A While» på Losen Records i oktober 2017 ble det trillet terningkast 6 på terningen hos flere anmeldere og de høstet godord fra jazzanmeldere også i det store utland. Bl.a. annet skrev det anerkjente jazzmagasinet Down Beat i USA; «(…) A modern
take on a bluesy 30s sound (...) the group shows it’s potential in appealing takes on vintage songs.
(February issue 2018)

Med platen i bagasjen har LFQ spilt konserter, eventer og festivaler rundt om i Norge og fått mange tilbakemeldinger om at de er liveband som overrasker. Kvintetten leverer en lyttekonsert som løsner opp spenninger og setter i gang tankene. Både latter og tårer har forekommet blant tilhørerne og av og til kommer det et og annet politisk spark.
I oktober 2019 slipper de plate nummer 2. De har nye historier å fortelle så her er det bare å møte opp.

Konserten er en del av Low-Fly Quintets høstturné som er støttet av Hedmark fylkeskommune

Artikkeltags