Konsert med Kvindelige Studenters Sangforening

VANT: Tidligere i sommer vant koret begge sine klasser i Grand Prix of Nations.

VANT: Tidligere i sommer vant koret begge sine klasser i Grand Prix of Nations. Foto:

Av
DEL

InnsendtKvindelige Studenters Sangforening (KSS) legger ut på en mini-turné og i allerede i morgen 10. september kommer KSS til Gjøvik kirke klokken 19.30.

Tidligere i sommer vant Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) med dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde begge sine klasser i den prestisjefylte konkurransen Grand Prix of Nations i Gøteborg. Under konserten i morgen vil vi presentere det samme repertoaret vi tok med oss på konkurranse. Vi kan derfor love et variert innhold og musikalsk uttrykk, og ikke minst et kor i toppform!

Vi synger repertoar av blant annet Fartein Valen, Gyôrgy Orban og Giuseppe Verdi, og i fra folkemusikk-repertoaret synger vi blant annet favoritten «Neslandskyrkja» (folketone fra Seljord) arrangert av Knut Nystedt og «Som den gylne sol frembryter», arrangert av Henrik Ødegaard. På konserten vil også vise frem solister fra egne rekker, blant annet i «Bånsull» etter Geir Tveit, arrangert av tidligere KSS´er Idunn Vindspoll.

Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) består av over 50 ulike sangere som ukentlig går sammen for å skape musikk og dele et unikt sosialt fellesskap. Med sin lange historie og universitetetstilknytning er korets preg modent, erfarent og tradisjonsrikt kombinert med musikalsk nysgjerrighet, kvinnesaksengasjement og ung livsglede.

KSS ble stiftet i 1895, og er dermed verdens eldste akademiske kvinnekor. Siden stiftelsen har koret hevdet sin plass i musikkhistorien med sine musikalske prestasjoner og uroppføringer av verk for kvinnekor. KSS er i dag et svært ambisiøst kor som har som mål å være helt i toppsjiktet blant norske og internasjonale kvinnekor.

Artikkeltags