Konsert i Hov kirke

Fra venstre: Jarle Vespestad, Sigurd Hole og Håkon Aase

Fra venstre: Jarle Vespestad, Sigurd Hole og Håkon Aase Foto:

Av
DEL

InnsendtKONSERT I HOV KIRKE
med Sigurd Hole Trio

Fredag 11. oktober kl 19 kommer bassisten Sigurd Hole til Hov kirke, sammen med fiolinisten Håkon Aase og trommeslageren Jarle Vespestad.
Sigurd Hole har etablert seg som en av Norges fremste jazzmusikere. Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet ham frem til en høyst personlig stemme som kontrabassist, noe hans to første utgivelser i eget navn er solide bevis på. Trioalbumet «Encounters», med Håkon Aase (fiolin) og Jarle Vespestad (trommer), ble sluppet i april i fjor og kan skildres som et åpent og nyskapende møte mellom elementer fra blant annet norsk, indisk, japansk og arabisk tradisjonsmusikk – med føttene solid plantet i et moderne og tilgjengelig skandinavisk jazzuttrykk. Det er mye av dette stoffet som presenteres i Hov kirke denne fredagen
Sigurd Hole er ellers aktuell med solo kontrabassalbumet «Elvesang» - et album som fikk rosende omtaler verden rundt i blant annet The New York Times – og med band som Tord Gustavsen trio, Karl Seglem acoustic quartet og Eple Trio. Han har vært med på rundt 40 plateinnspillinger og opptrådt på scener og festivaler som Festspillene i Bergen, Moldejazz, Wellington Opera House, Cadogan Hall i London og Lincoln Center i New York.

Artikkeltags